Afbeelding
Foto: PR

Kerstactie Riki Stichting: liefdevolle aandacht voor 19.000 ouderen

Mensen

GOOISE MEREN - Voor de 15de keer heeft de Riki Stichting een kerstactie georganiseerd waarbij 19.000 pakketjes zijn verspreid onder ouderen door heel Nederland. “In uw regio werken wij samen met Amaris de Veste, Rehobothschool, Amaris Florisberg, Oranje Nassauschool en Zonnebloem Bussum-Hilversumse Meent, Zonnebloem Naarden en Zonnebloem Muiden”, laat een woordvoerder van de Riki Stichting weten.

Leerlingen van basisscholen konden door de maatregelen rondom corona dit jaar helaas niet zelf de pakketjes uitdelen aan bewoners van nabijgelegen verzorgingscentra. Gelukkig konden zij dit wel doen aan ouderen in hun privé-omgeving. Vrijwilligers van de Zonnebloem brachten de pakketjes thuis bij zelfstandig wonende ouderen. Ook verdeelde de Riki Stichting vijfduizend kerstattenties onder gezinnen met kinderen die zij iets extra’s gunt. Daarnaast zijn er zeshonderd LINDA.foundation pakketten uitgedeeld. 

Liefdevol

De ontvangers zijn verbonden met basisscholen en andere partners waarmee de stichting samenwerkt. Centraal bij al deze acties staat liefdevolle aandacht. Het persoonlijk langs brengen van het pakketje is altijd al een prachtig moment van liefdevolle, één op één aandacht en is nu extra speciaal en belangrijk in deze bijzondere tijd van corona. “Wij zijn enorm trots op en dankbaar voor, de onvoorwaardelijke inzet van al onze partners. Samen blijven we steeds kijken wat er wél mogelijk is. Medewerkers, leerlingen en vrijwilligers hebben veel tijd, plezier en aandacht gegeven aan de ouderen; betekenisvolle ontmoetingen. Zo dragen wij met alle betrokkenen bij aan een liefdevolle wereld. De vele ontroerende reacties die wij al mochten ontvangen raken precies de kern van onze actie. Mensen voelen zich gezien en bijzonder, zij genieten vooral van het speciale moment van aandacht”, aldus Ingrid Strating, directeur Riki Stichting.

Zo liet een ouder van een van de leerlingen de stichting weten dat zij samen met haar kind zorgvuldig heeft gekeken naar wie het pakketje gebracht zou worden. ‘Ze was zo ontzettend verrast dat mijn kind juist haar had uitgekozen. De tranen stroomden over de wangen en zorgde voor zo’n ontzettend mooi moment. Zij vroeg zich af: waarom ik? Het was zo ontzettend dankbaar om te doen. En de lach en traan bij de ontvanger waren onbetaalbaar’. Een juf van een basisschool schrijft: ‘Onwijs bedankt dat we op deze manier een mooie kerstactie konden doen. De kinderen hebben geleerd en ervaren hoe mooi het is om iemand ‘zomaar’ te verrassen. Ze kijken vanaf nu vast met andere ogen naar hun omgeving als ze naar gym lopen’. Een medewerkers van een huis schrijft: ‘…. Ook de fijne gesprekken tijdens het uitdelen, ze zijn onbeschrijfelijk waardevol. DANK!’. 

Bungelbeentje

Het ouderenpakketje bestaat uit heerlijke lekkernijen en een jaarlijks wisselend vrolijk bungelbeentje. Veel ouderen ontvangen al jarenlang zo’n Riki kerstpakketje en hebben inmiddels een collectie bungelbeentjes. Strating: “Zodra de kerst in aantocht is, stallen zij deze poppetjes uit en kijken ze vooral nieuwsgierig uit naar het nieuwe bungelbeentje, zo horen wij van diverse mensen. Zo geeft ons pakketje ook veel voor- en napret. Een ontvanger van het cadeaupakket van de LINDA.foundation gaf achteraf per mail aan: ‘Nu komen de tranen van vreugde eruit. Dit is een super, warm en leuk gebaar voor de periode waar ik nu in zit. Ik ben een alleenstaande moeder, het is een zware tijd voor mij. Ik val onder bewind, heb dat uit schaamte niet aangegeven. Met dit warme gebaar zal voor ons het leven de komende dagen wat prettiger zijn. Niks is voor altijd, alles is voor even, ik kom er op een dag uit …’. 

Aan welke mensen in uw privé-omgeving gaat u deze feestdagen wat extra, liefdevolle aandacht geven? “Een klein beetje aandacht doet zoveel goed”, aldus Strating. De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld. “Wij organiseren jaarlijks landelijke acties in de zomermaanden, herfstperiode en met kerst en Pasen. Betekenisvolle ontmoetingen zijn hierbij een belangrijk element. Door het geven en ontvangen van herhaalde liefdevolle aandacht ontstaat meer verbondenheid tussen mensen en wordt het aantal geluksmomenten vergroot. 24.600 kerstattenties betekenen 24.600 geluksmomentjes!

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Bouw circulaire brandweerkazerne in Muiden gestart Buurt / wijk 11 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Dana Albers (25) vond het niet altijd makkelijk om de beste te zijn ‘Uit de put weer omhoog, in sommige gevallen red je zelfs levens’ Sport 11 aug, 09:00
Afbeelding
Overvaller Kruidvat in centrum Hilversum was geschminkt Politie 10 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
'Vreselijk, ik was er zelf ook kapot van' Voorwaardelijke taakstaf voor baasje agressieve hond na incident Erfgooiersstraat Politie 10 aug, 15:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Hitteprotocol GAD vanaf donderdag 11 augustus van kracht Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Wiebe de Haan overleden na lang ziektebed Algemeen 10 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Straf valt lager uit dan de eis van justitie Bussumer die tachtig kilo drugs bewaarde veroordeeld tot 36 maanden celstraf Politie 9 aug, 15:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief