Zaterdagportret | Jorrit Eijbersen

‘Dynamiek in Gooise Meren is niet oké’

4 dec 2021, 08:00 · leestijd 10 minuten Mensen
Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Jorrit Eijbersen (46) gaat zijn droom achterna: hij wordt burgemeester. In de gemeente Hellendoorn. “Overigens de eerste niet-CDA-burgemeester”, zegt hij daarover later. Hij is momenteel erg druk, want als wethouder in Gooise Meren wil hij nog graag de laatste puntjes op de i zetten (”ik laat geen rommel achter”), maar ondertussen pendelt hij ook al regelmatig richting het Sallandse land en moet hij zich onderwijl bij het ministerie melden omdat er een foto gemaakt moet worden. Toch neemt hij tijd voor ons.

Ik zocht Jorrit Eijbersen op in zijn woning in Bunnik waar over niet al te lange tijd een te koop-bord in de tuin wordt gezet; het hele gezin gaat namelijk op ontdekking in Overijssel. Jorrit is alleen thuis. Zijn vrouw Nienke - ze zijn overigens niet getrouwd - is met oudste dochter Pinou (14) naar Ede. “Pinou kan ontzettend goed golfen; ze hee..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.