Foto:© Bob Awick

Koninklijke onderscheiding voor Maarten van der Veer (83) uit Muiderberg

  Mensen

MUIDERBERG - Maarten van der Veer (83) uit Muiderberg heeft zojuist - tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van Trimclub Muiderberg - uit handen van burgemeester Han ter Heegde een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) ontvangen. Zijn zoon speldde het kleinood - in verband met corona - bij hem op. 

Het was tevens de afscheidsreceptie van de Muiderberger, die zich vanaf 1970 op vrijwillige basis als trainer voor de trimclub heeft ingezet. Dat is ook de hoofdreden voor de toekenning van de onderscheiding. 

Bananen

Daarnaast is het een blijk vanwaardering voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor Zaalsportclub Muiderberg en voor zijn medewerking aan de organisatie van de Marathon van Amsterdam. Voor de zaalsportclub verzorgde hij 25 jaar lang de warming-up bij het volleyballen. Bij de Marathon van Amsterdam is hij sinds 2003 betrokken. Hij coördineert een groep van Muiderbergse vrijwilligers die op het 30-kilometerpunt van het parcours bananen uitdeelt aan duizenden deelnemers. Voor heel veel lopers is deze banaan de onmisbare brandstof om de finish tekunnen halen.

Erelid

Niet voor niets heeft zaalsportclub de heer Van der Veer benoemd tot erelid. Men heeft hem altijd ervaren als behulpzaam, enthousiast en inspirerend. Iemand op wie je altijd kunt rekenen. De bestuurders en leden van de trimclub hebben precies dezelfde ervaring. De toewijding en het inlevingsvermogen van Maarten van der Veer vallen mooi te illustreren aan de hand van wat zich een paar jaar geleden tijdens de Marathon van Amsterdam afspeelde. Het zou zo in een boek of een film passen. Bij de editie van 2017 vond Van der Veer bij het opruimen een gouden trouwring. Op de binnenzijde van de ring stond de naam van de echtgenote van de eigenaar: Fabiana. Hij meldde de vondst bij de organisator van het evenement. Die lukte het echter niet om de eigenaar te achterhalen en wilde er verder ook geen tijd en energie meer insteken.

Daar nam de Muiderberger geen genoegen mee! Een trouwring heeft een enorme emotionele waarde, zo besefte hij. Na lang aandringen stond men hem toe om de deelnemerslijst door te ploegen. Dat was monnikenwerk, maar het lukte hem de eigenaar van de ring te achterhalen: Alessandro uit São Paulo. Die had samen met zijn vrouw Fabiana aan de marathon deelgenomen. Omdat Van der Veer verzending per post riskant vond, gaf hij de ring mee aan een oud-collega die toevallig toch naar São Paulo zou reizen. Alessandro en Fabiana zijn hem eeuwig dankbaar.

Meer berichten