De gedecoreerden kwamen in april speciaal voor deze krant op afstand bij elkaar.
De gedecoreerden kwamen in april speciaal voor deze krant op afstand bij elkaar. (Foto: © Bob Awick )

Eindelijk 'boter bij de vis' voor nieuwe lintjesdragers uit Gooise Meren

  Mensen

GOOISE MEREN - Vijf inwoners van Gooise Meren, die op 24 april te horen kregen dat zij in het kader van Koningsdag - bij de traditionele lintjesregen - een koninklijke onderscheiding zouden krijgen, hebben deze nu ook daadwerkelijk ontvangen. 

De gelukkigen - Robert Harsevoort (63) en Marijke Katerberg-Muns (73) uit Bussum en Cees Kurpershoek (77) en Nel Zuurveen-Propitius (73) uit Naarden - kregen de versierselen zojuist in de Grote Kerk van Naarden van burgemeester Han ter Heegde uitgereikt. Naarder Joop Voogt (75) kreeg het lintje al eerder deze week.

Feestelijk

Door het coronavirus werden de feestelijkheden rond de traditionele lintjesregen uitgesteld. De uitreiking van vanmorgen leek in veel opzichten op het gebruikelijke ritueel. De sfeer was feestelijk en de gedecoreerden werden in het bijzijn van hun familie en vrienden één voor één door de burgemeester toegesproken en in het zonnetje gezet. Na afloop gingen zij met een onderscheiding en bijbehorende oorkonde naar huis.

Verschillen

"Vanwege de coronasituatie zijn er echter ook opvallende verschillen", laat Hans Vertegaal van de gemeente Gooise Meren weten. Zo speldde de burgemeester de onderscheiding niet op, werden geen handen geschud en werd ook het Wilhelmus niet samen gezongen. En de gedecoreerden mochten ditmaal slechts vijftien personen meenemen. Uiteraard was tijdens de samenkomst de 1,5 meter afstand-regel van kracht.

Meer berichten