Broertjes tijdens de vluchtelingencrisis in 2015.
Broertjes tijdens de vluchtelingencrisis in 2015. (Archieffoto: Bastiaan Miché)

Geen extra opvanglocaties in regio voor asielzoekers

  Mensen

NAARDEN - Er is op korte termijn geen extra plek voor asielzoekers in 't Gooi en de Vechtstreek. Dat schrijft burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum als voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek aan de Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk.

Van Dijk had begin april alle voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's in de provincie Noord-Holland verzocht om op zoek te gaan naar geschikte locaties voor deze doelgroep. Het zou dan gaan om de uitstroom van deze mensen uit de COA-locaties naar reguliere huisvesting. 

Voor deze regio is het antwoord dus 'nee', aldus Broertjes. "Enkele jaren geleden heeft de regio Gooi en Vechtstreek mogelijkheden onderzocht voor extra opvanglocaties voor het COA", schrijft hij. "De locaties die toen in beeld waren, zijn inmiddels allemaal in ontwikkeling en daarmee niet meer beschikbaar. Een nieuwe inventarisatie heeft niet geleid tot nieuwe geschikte opties."

Broertjes benadrukt wel dat hij zich - ook in deze tijden - samen met de regiogemeenten zal inspannen voor een goede doorstroom van asielzoekers naar reguliere huisvesting. 

Meer berichten