De crowdfundingsactie
De crowdfundingsactie (Foto: Doneerfonds.nl)
Update

Gooise Meren waarschuwt voor donatie-actie voor slachtoffer Comeniuslaan

  Mensen

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren waarschuwt mensen om via de website www.doneerfonds.nl een bijdrage te storten voor de nabestaanden van het ongeval in de Comeniuslaan afgelopen week, waarbij een 36-jarige vrouw uit Gooise Meren om het leven kwam.

Op de genoemde website is een crowfundingsactie voor de familie gestart. Daarbij staat vermeld dat het geld dat digitaal via deze site gedoneerd wordt, via de gemeente Bussum bij de juiste personen terecht komt. Op de site kan men een donatie overmaken naar een onbekend rekeningnummer. 

De gemeente Gooise Meren, rechtsopvolger van de gemeente Bussum, wil benadrukken dat zij op geen enkele wijze gelieerd is aan deze actie. "Bij de gemeente komt geen geld binnen en donaties worden ook niet via de gemeente verdeeld", wordt vermeld in een persbericht. 

Daarin staan geen termen als 'oplichters' of nepdonatie-actie'. Onbekend is namelijk wie deze actie is gestart. De gemeente heeft vandaag getracht contact op te nemen met het bedrijf achter de bewuste website, maar zowel telefonisch als via mail is dit bedrijf niet bereikbaar. Het advies is vooral om geen geld over te maken. Wie dit al wel heeft gedaan, moet contact opnemen met de politie. Onduidelijk is of en hoeveel geld er is gedoneerd.

Update
De actie is inmiddels stopgezet. Daarbij geeft ook Doneerfonds aan dat het niets met de actie te maken heeft. "Omdat we geen contact meer krijgen met de initiatiefnemer hebben we de actie verwijderd en verlenen we elke medewerking aan het onderzoek. Tevens nemen wij de komende dagen contact op met alle donateurs om het geld terug te storten."

Daarnaast heeft de website de eigen procedures aangescherpt, onder andere door een kopie van het identiteitsbewijs en bankafschriften te vragen van degene die een actie wil opzetten.

Meer berichten