Corrie en Johan met hun slaaphazen en kerststal.
Corrie en Johan met hun slaaphazen en kerststal. Foto: Bob Awick

Haken, naaien en timmeren voor het goede doel

Mensen

NAARDEN - Al 25 jaar lang naaien Corrie van der Laan uit Naarden 'slaaphazen'. Ze maakt er zo'n 200 per jaar, dus ze heeft al zeker 5.000 van deze schattige badstoffen knuffels in de vorm van een haas gemaakt. De opbrengst is voor Tesselschade-Arbeid Adelt (TAA).

Corrie en haar handige man Johan zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de verkoop van hun zelfgemaakte spulletje voor de feestdagen. Tesselschade brengt rollen badstof, vulling en wol naar hun woning. Als Corrie haar slaaphazen maakt, gaat alles aan de kant en ligt de donkere vloerbedekking bezaaid met badstoffen knipsels. 

Maar dat deert haar niet. Ze haalt nog steeds heel veel voldoening uit haar handwerk. "Ik kwam ermee in aanraking toen ik de oproep 'naaisters gezocht' las in de NaarderKoerier. Mijn tante maakte ook al spulletjes voor Tesselschade in Bilthoven en zo ben ik er eigenlijk ingerold."

De afgelopen zes jaar maakt ze ook gehaakte kerststalfiguren, 13 stuks per stal. "Baby Jezus, de drie koningen, noem maar op. Onderin zit een bierviltje zodat ze goed blijven staan." 

Voor de stal besloot Johan haar een handje te helpen. Hij houdt ontzettend van timmeren - zo begeleidt hij kinderen in de Scan bij de wekelijkse technoclub - en in zijn vrije tijd maakt hij van hout kerstbomen en nu dus ook kerststallen. 

Het resultaat van maanden creatief bezig zijn, wordt verkocht tijdens de jaarlijkse verkoopdagen op Kasteel Groeneveld in Baarn. Dit jaar op vrijdag 22 november van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 23 november van 11.00 tot 16.00 uur. De opbrengst gaat naar Tesselschade 't Gooi, een organisatie die zich inzet voor vrouwen die een opleiding of studie willen volgen, maar daarvoor zelf niet de financiële middelen hebben. 

TAA 't Gooi heeft ook een winkel in Naarden, te vinden aan de Kloosterstraat 43. Corrie en Johan hebben ook nog een verkoopmoment op de kerstmarkt in de Grote Kerk Naarden, dit jaar op zaterdag 14 december. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00