Peuterspeelzaal 't Speelhofje sluit deuren

  Mensen

NAARDEN - De medewerkers en peuters van Peuterspeelzaal ‘t Speelhofje, gevestigd in basisschool de Tweemaster, komen na de kerstvakantie niet meer terug in hun huidige onderkomen. Zij verhuizen naar de nabijgelegen peuterspeelzaal Pinkelotje in de Meerpaal.

Dat heeft de overkoepelende kinderopvangstichting SKBNM recent definitief besloten. Medewerkers zijn voor de herfstvakantie al geïnformeerd, ouders kregen dinsdag een e-mail. Het gaat om bij elkaar vijftien peuters. Er staan geen banen op de tocht, aldus SKBNM-woordvoerder Suzanne Heuts.

Het college van burgemeester en wethouders bevestigde onlangs de 'samenvoeging' van de twee peuterspeelzalen na vragen door de PvdA. De sociaaldemocraten dachten echter dat de Meerpaal dichtging. Dat is dus niet het geval. De Meerpaal blijft juist open doordat in dat gebouw aan de G. Schipperstraat al een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en BSO van SKBNM zijn gevestigd. Bovendien, aldus Heuts, zijn er binnen de Tweemaster nieuwbouwplannen.

Belangrijkste reden voor de samenvoeging is overigens dat het aantal peuters voor peuterspeelzalen afneemt. Bovendien krijgt de SKBNM minder subsidie van de gemeente.

Meer berichten