Monique des Bouvries: 'Met Het Arsenaal is onze creatieve droom uitgekomen' | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bob Awick

Monique des Bouvries: 'Met Het Arsenaal is onze creatieve droom uitgekomen'

  Mensen

NAARDEN - Monique des Bouvrie (56) vertelt dat ze al haar hele leven creatief is, maar dat ze het vak van interieurdesigner geleerd heeft van Jan. "Ik had Jan al een paar keer ontmoet, maar toen we samen in een restaurant in Amsterdam waren, sprong opeens de vonk over en werden we verliefd", vertelt Monique met een grote glimlach.

Na een paar maanden zijn Jan en Monique gaan samenwonen in Naarden en in 1989 zijn ze getrouwd. "Jan was in die tijd al een bekende meubel- en interieurontwerper en had een woonwinkel in Bussum en een outletstore in Hilversum. In Hilversum ben ik begonnen en heeft Jan mij alle facetten van het vak geleerd.

Interieur
In het monumentale gebouw doet Jan de architectuur en Monique houdt zich bezig met het interieur zoals meubels, verlichting, gordijnen en accessoires, maar ook met kunst, foto's en schilderijen. "Jan en ik doen dit niet alleen. We hebben een goed team waarmee we alles samen doen. Het team bestaat uit vijftien medewerkers die ons helpen met het ontwerpen van interieurs en producten, de styling en verkoop."

Stagiaires
"En we hebben ook vaak stagiaires van het Jan des Bouvrie College in Amsterdam en de Jan des Bouvrie Academie in Deventer. Het is heel leuk om met jonge mensen te werken. Jan en ik willen graag ons vakmanschap en onze creativiteit met de studenten delen en geven dan ook regelmatig gastlessen op de scholen. Maar het is natuurlijk ook omgekeerd, want wij leren ook weer van de studenten en van ons team."

Inspiratie
Monique vertelt dat ze dag en nacht met haar werk bezig is. "Ik word altijd getriggerd door dingen en dat kan via internet zijn, bladen, gesprekken of door de reizen die ik maak. Als er iets in mij opkomt, schrijf ik dat meteen op - dat gaat de hele dag door - en van sommige ideeën maak ik iets concreets. Ik ben ook erg van het durven en zeg altijd: kom uit je comfortzone. Misschien denk je dat je iets geks hebt bedacht waar we niets mee kunnen, maar het kan juist het tegenovergestelde zijn.

Jonge kunstenaars
Ook ben ik altijd op zoek naar werk van jonge ontwerpers en kunstenaars. Mijn eigen stijl is dan ook heel breed en dat zie je als je in Het Arsenaal rondloopt. In de winkel staan en hangen bijzondere accessoires en kunst van over de hele wereld en je kunt dan ook veel inspiratie opdoen als je hier rondloopt."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>