[Portretten met passie] 'Uiteindelijk zijn we toch allemaal mensen die van muziek houden' | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Monica Tijdink is onder andere bekend als bardame bij de Top2000.
Monica Tijdink is onder andere bekend als bardame bij de Top2000. (Foto: Bastiaan Miché)
Portretten met passie

'Uiteindelijk zijn we toch allemaal mensen die van muziek houden'

  Mensen

HILVERSUM - Ze tapt zingend biertjes in Cartouche en het Top2000-café, ze zet zich in voor Muziekids en zong in een band. Nee, een muziekloos leven kan Monica Tijdink zich niet voorstellen.

Mediapark, Bar Boon, maandagmiddag. De zon schijnt en het is een komen en gaan van omroepmedewerkers die snel een koffie halen. Monica Tijdink (58) steekt regelmatig haar hand op.

Top2000
De bardame van de Top2000 en café Cartouche, de duizendpoot bij Muziekids en het gezicht van de Hilversumse markt is dan ook een opvallende verschijning. "Je wilt niet weten hoe vaak vrouwen naar het nummer van mijn haarverf vragen", knipoogt ze terwijl ze de puntjes van haar rode haar inspecteert.

'Hier met dat bier, rooie', kalkte een bekende van haar op een promotiebord van de Hilversumse markt. Geweldig grappig vindt ze dat. "En dan te bedenken dat ik eigenlijk zwart haar heb." Weer die klaterende lach.

Markt
Het gezicht van de markt zijn vindt ze een eer. Bovendien gaat ze er graag heen. Tot voor kort makkelijker en vanzelfsprekender; het kantoor van Muziekids, waar ze ook werkt, schuurde tegen het marktterrein aan.

"Maar we zijn begin dit jaar verhuisd en ons kantoor zit nu daar." Ze wijst op LAB24. Het is wennen dat ze niet zo maar even het dorp in kan lopen om een vergeten kantoorartikel te kopen, of boodschappen of een leuk jurkje op de markt te halen."

Spijbeluren
Ze houdt van Hilversum. Vindt het klein en gemoedelijk. "Het is en blijft een dorp. Net als in de serie Cheers: where everybody knows your name. Zo voelt dat ook in Cartouche. Wie heeft daar niet zijn jeugd of spijbeluren doorgebracht? Ik werk er, met tussenpozen, sinds 1978. Ik houd van de horeca, het zit in mijn aard om mensen te verzorgen."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>