[Portretten met Passie] 'Kiten is voor mij een echte verslaving' | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Gilian Goveia komt superhoog met zijn kite.
Gilian Goveia komt superhoog met zijn kite. (Foto: Ilja Huner)
Portretten met Passie

'Kiten is voor mij een echte verslaving'

  Mensen

MUIDERBERG De wind klappert om je oren, kites in alle kleuren vliegen door de lucht. Over het water scheren de kitesurfers voorbij. Geen zorgen aan hun hoofd, hun focus op het water en de wind. Het vrije leven. Professioneel kitesurfer Gilion (30) uit Bussum is verslaafd aan de sport.

Zijn jeugd bracht Gilion door in Almere en in Weesp. "Toen ik 18 jaar was begon ik met kiten. Ik zocht iets met een uitdaging en ben begonnen met powerkiten. Daarna maakte ik de overstap naar het kitesurfen."

Kinderschoenen
"Dat was toen het kitesurfen echt nog in de kinderschoenen stond. Het was alsof je direct in een raceauto moest rijden. Ik ging er vol in, met windkracht 7, terwijl we tegenwoordig beginners adviseren tot maximaal windkracht 6 te gaan."

Gilion liet zich hier echter niet door weerhouden, hij wilde alleen maar meer, harder en hoger. Hij ging dus naar het strand. Heel veel naar het strand om het kiten onder de knie te krijgen. Toen nog bij Pampushaven, maar kiten op die 'spot' is inmiddels niet meer toegestaan.

Verslaving
"Ik ging de hele zomer, maar ook in de winter. Het water was superkoud, maar het is echt een verslaving. Ik ben als kitesurfer vrij om te doen wat ik wil. Ik ging overdag kitesurfen en 's avonds werkte ik als kok bij Alhambra in Weesp."

In 2008, toen hij 20 was, begon hij zijn eigen boardmerk. Een jaar later voegde hij daar zijn eigen kiteschool aan toe. "Ik zag kansen en heb die gegrepen. Ik heb nu een heel eigen, internationaal merk, Fluid Kiteboarding."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>