Postbode Wout gaat na dik 50 jaar werken bij de post met pensioen | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Postbode Wout heeft donderdag zijn aller, aller, allerlaatste werkdag in Naarden.
Postbode Wout heeft donderdag zijn aller, aller, allerlaatste werkdag in Naarden. (Foto: Bob Awick)

Postbode Wout gaat na dik 50 jaar werken bij de post met pensioen

  Mensen

NAARDEN - Wouter van den Berg stopt als postbode. De Naarder is 52 jaar in dienst geweest bij PostNL. Bijna twintig jaar was hij hét gezicht van PostNL-pakketpost in Naarden.

En dan is het zomaar de laatste werkweek voor postbode Wout. Hij is trots op zijn werk, wat hij bereikt heeft en natuurlijk zijn bus. Die moet dan ook zeker op de foto als we hem treffen bij de Utrechtse Poort.

Wout maakt een vrolijke indruk. Hij doet zijn werk graag. Een beetje eigen baas voelt hij zich als hij zo door de nauwe straatjes rijdt. Veel mensen zwaaien, ze kennen hem. Hij woont ook sinds 1983 in de Vesting. Dat contact met de inwoners, het praatje, dat blijft wel. Ook als hij met pensioen gaat.

Grote klant
De grote deuren van de bus zwaaien open. "Hier zit het tijdschrift Linda. Dat is een grote klant van mij. Ik kom er ook graag, allemaal leuke meiden. Dat snap je wel", lacht hij. Vliegensvlug zoekt hij de zestien bestelde pakjes. Hij scant ze en rijdt ze op een steekwagentje naar binnen. Ook de buren in het pand krijgen een pakketje. 'Hé Wout, bijna je laatste dag hè?', klinkt het.

Weet, hoort en ziet
Veel mensen weten het wel. Ze spreken Wout dan ook iedere dag als hij weer wat te bezorgen heeft. Hij voelt zich soms net het 'oude wijf van Naarden' omdat hij alles weet, hoort en ziet. We rijden langs de terrassen, er wordt gezwaaid. 'Wout, hou vol', wordt er geroepen.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>