V.l.n.r. Aarón Ormaza Vera (Ecuador), Nino Gevtadze (Georgië), Damiën Heemskerk (Nederland), Alexandra Kaptein (Nederland), Magdalena Ho (Maleisië) en Emanuil Ivanov (Bulgarije).
V.l.n.r. Aarón Ormaza Vera (Ecuador), Nino Gevtadze (Georgië), Damiën Heemskerk (Nederland), Alexandra Kaptein (Nederland), Magdalena Ho (Maleisië) en Emanuil Ivanov (Bulgarije). Foto: NIPF

Succesvol Naarden International Piano Festival

Kunst & Cultuur

NAARDEN - De organisatie van het Naarden International Piano Festival (NIPF), dat van 17 tot en met 20 april plaatsvond in Naarden-Vesting, spreekt van een succesvolle editie.

Na het openingsconcert door artistiek leider Nino Gvetadze en het Ruysdael Kwartet dat live werd uitgezonden op NPO Klassiek verhuisde het festival naar het intieme BIJ ANDREAS. Daar traden in de volgende dagen meesterpianisten Paul Lewis en Alexander Gavrylyuk op, maar ook vijf internationale toptalenten; meesterpianisten van de toekomst. 

Zij presenteerden zich behalve aan het publiek ook aan een gezelschap van programmeurs, impresario’s en cd-labels en hadden bovendien mooie gesprekken en een workshop met de meesterpianisten. Zo beoogt het festival deze jonge talenten een steuntje in de rug te geven bij de start van hun carrière. Bij het slotconcert werden ze bovendien toegesproken en bedankt door burgemeester Han ter Heegde van de gemeente Gooise Meren.

Uit de krant