NaarderNieuws - Lokale goede doelen gezocht voor leuk geldbedrag
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De BFC-jeugd kreeg nieuwe ballen en speciale bakken voor ballen.
De BFC-jeugd kreeg nieuwe ballen en speciale bakken voor ballen. (Foto: Yvette de Vries)

Lokale goede doelen gezocht voor leuk geldbedrag

  Cultureel

BUSSUM - Lokale goede doelen kunnen een aanvraag doen om een leuk geldbedrag van de Lakeland Foundation te ontvangen. De foundation heeft elk jaar ongeveer 60.000 euro te vergeven en voor komend jaar worden nog projecten gezocht. "Het is een zoektocht", vertelt Bussumer Pieter Schut, lid van het bestuur van deze particuliere stichting.

De foundation is, ondanks het 29-jarig bestaan, vrij onbekend. En niet iedere aanvraag wordt gehonoreerd. "We richten ons op kleine projecten met een sociaal en maatschappelijk doel", legt Pieter uit. Dus een roeivereniging die een invalidentoilet nodig heeft kan bij hen aankloppen, een toneelvereniging die een sponsor zoekt niet. Kleinschalige projecten dus met een duidelijk doel en een kop en een staart. "We zijn er niet om de kas te spekken", glimlacht Pieter.

Ze richten zich ook heel doelbewust op initiatieven in het Gooi en omstreken. Vanwege het persoonlijke contact. "Dan weten we wat er met ons geld gebeurt." Het stopt namelijk niet bij het doneren van een zak geld, de dames en heren van de Foundation volgen het project op de voet. Pieter: "Dat maakt het ook extra leuk, die persoonlijke betrokkenheid." 

Pieter vindt het wel jammer dat het geld niet elk jaar op gaat, maar dat betekent niet dat ze gaan strooien. "Ik zou het liefst elk jaar die 60.000 euro uitgeven, maar we kijken naar sociale en maatschappelijke projecten die het zonder onze bijdrage niet redden."

Aanvraag indienen
Twee keer per jaar doen ze een oproep aan verenigingen, maatschappelijke organisaties en andere initiatieven om zich aan te melden. In januari worden alle aanvragen op tafel gelegd en wordt er gewikt en gewogen. Wie door de ballotage heen komt kan rekenen op een bedrag tussen de 500 en 5.000 euro. Schut stelt eventuele aanvragers wel een beetje gerust: "Er moet een plan liggen, maar dat hoeft geen hele papierwinkel te zijn. Een A-viertje met het idee en goede onderbouwing is soms al voldoende." Wie een aanvraag wil indienen heeft tot 15 december de tijd. www.lakelandfoundation.nl.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>