Afbeelding
Foto: Bob Awick

Naarden is klaar voor komst Sinterklaas

Cultureel

NAARDEN - Sinterklaas kan komende zaterdag extra genieten van de intocht in Naarden vanaf een prachtige zetel.

Stoelbouwer Jan van den Grint heeft het exemplaar vorig jaar gemaakt en dit jaar nog een beetje mooier gemaakt. De stof zit netjes en de hele stoel is opnieuw geverfd: goud met rode biezen en mooie tierelantijntjes. Al met al hebben alle vrijwilligers van Stichting Burgerzin Naarden zich weer enorm ingespannen om er samen een mooi feest van te maken. Sinterklaas zit er heerlijk op als hij van de boot stapt om in de stoel te luisteren naar de welkomstliedjes.

Vol is vol
Dit jaar is er extra aandacht voor de drukte bij de haven. Hiertoe is besloten na de jaarlijkse evaluatie van vorig jaar. Er worden 12.000 bezoekers verwacht. Kom op tijd, zegt de organisatie, want als de kade vol is worden mensen naar een andere plek langs de route verwezen.

Kade aan één kant dicht
Ook moet men opletten dat vanaf de Amsterdamsestraatweg het niet meer mogelijk is direct de kade op te komen. De directe toegang tot de Nieuwe Haven en de Cattenhagestraat vanuit deze kant is afgesloten. Omlopen moet via de Westwalstraat waar dit jaar ook een fietsenstalling is.

Programma
De intocht en het voorprogramma beginnen zaterdag 25 november om 16.30 uur op het Arsenaalterrein. De sint komt samen met zijn pieten rond 17.30 uur aan. Aansluitend is er een rijtoer door de Vesting met alle basisscholen van Naarden en verschillende muziekkorpsen. Sinterklaas wordt daarna rond 19.30 uur verwacht in de Grote Kerk.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00