Afbeelding
Foto: Tim Broers

Muziekvereniging suf? ViJoS laat zien dat dit allesbehalve waar is!

Cultureel

BUSSUM - Al meer dan zestig jaar organiseert ViJoS het jaarlijkse concert in theater Spant. Na in 2022 een succesvol nieuw concept te hebben gelanceerd, pakt de muziekvereniging nóg grootser uit met het geven van hun jaarlijkse concert komende zaterdag 1 april. 

De grootste lokale muziekvereniging uit het Gooi, ViJoS, staat ervoor dat muziek voor iedereen toegankelijk moet zijn. Iedereen - van elke leeftijd - zou muziek moeten kunnen maken en/of daarvan moeten kunnen genieten. En dus zal dit jaar het concert nóg toegankelijker zijn voor iedereen die maar wil.

“Juist óók voor de bezoekers die niet per se direct geïnteresseerd zijn in wat muzieknoten van lokale orkesten”, aldus de vereniging. “Vrijwel iedereen houdt van muziek. We denken dat er heel veel mensen zijn in de regio die eigenlijk géén idee hebben van wat er zich allemaal achter zo’n verenigingsdeur afspeelt. Voor hen is dit concert een belevenis met toegankelijke muziek en een leuk verhaal.” 

‘Sociale bende’

Zo is het bij ViJoS ‘één grote sociale bende’ met een grote groep kinderen en jongeren (7 tot en met 25 jaar), die hier niet alleen hun muzikale basis neerleggen, maar ook vriendschappen voor het leven sluiten. Er zijn tientallen leden die twee keer per week repeteren om het beste muzikale resultaat uit zichzelf te halen. En er is een hele grote groep enthousiastelingen die gewoon lekker muziek wil maken, gezelligheid aan de bar ervaren en tegelijkertijd ook mensen entertainen”. 

Muziek moet worden gedeeld, zeker in deze prachtige regio en daarom staat ViJoS ervoor om aan iedereen te laten zien hoe toegankelijk muziek kan zijn. Om dit doel te bereiken heeft de Bussumse club de handen ineens geslagen met lokale acteur Michiel van Seggelen. Hij komt uit Laren en voegt naast de muziek enorm veel beleving toe aan het concert. Naast ‘muziek’ is er een ‘verhaal’ én worden er interactieve momenten met het publiek geïnitieerd. Zo wordt het concert nóg grootser, professioneler, maar bovenal vele malen leuker!! Hoe het programma precies vorm krijgt, geeft de vereniging nog niet helemaal prijs. Maar dat het een nieuwe laag geeft aan de beleving van het kijken naar een ‘lokaal cluppie’ is meer dan zeker. 

Het concert met de titel ‘Game over?! - Wint de componist zijn strijd tegen de muziek?’ wordt georganiseerd op 1 april om 20.00 uur in Spant in Bussum. Kaartverkoop via www.vijos.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00