Afbeelding
Foto: ViJoS

Show- & Marchingband ViJoS werkt aan compleet nieuw concept; snel ‘n try-out

Cultureel

BUSSUM - ViJoS heeft op 4 februari (20.00 uur) in sportzaal De Meent aan de De Meent 6 in Hilversum een try-out van hun allernieuwste cornershow met een nieuw geluid en splinternieuwe marcheertechnieken. Aansluitend vindt er een gezellige borrel plaats. De toegang is gratis.

Na de start in juli 2022 - met een verjonging van het programma en het behalen van een gouden medaille bij een Europees Kampioenschap in Duitsland - gaan de leden van de Bussumse marchingband ViJoS weer een stapje verder. 

Frisse wind

Het marcherende korps van ViJoS is al bijna 65 jaar een bekend gezicht in de gemeente. Op Koningsdag, de diverse avondvierdaagsen in de regio en bij vele feesten in Gooise Meren is ViJoS altijd van de partij. Traditiegetrouw in uniform, marcherend en flink met de knieën omhoog. Een korps met een wat traditionelere inslag zou je kunnen zeggen. De leden van de marchingband van ViJoS vonden het echter tijd om een frisse wind door de band te halen, om weer energie te krijgen van het spelen van muziek. Ze hebben daarom voor een nieuwe richting gekozen. 

Een weg waarvan menig bekende van de club misschien wel onder de indruk zal zijn. “Althans, dat hopen we dan, want we zijn al een jaar hard aan het werk met de technieken en de juiste manier van het bespelen van onze instrumenten terwijl we ook nog lopen. Dat luistert best nauw qua juiste ademhalingstechniek bijvoorbeeld, maar ook met het kleuren van de klanken van alle diverse instrumenten bij elkaar”, vertelt woordvoerder Elise Meeuwissen. “Daar komt het instuderen van het strakkere en snellere marcheerwerk én allerlei choreografieën, decorstukken en acteerwerk ook nog bij.”

Voor iedereen

Het idee achter het concept van de cornershow is dat het op elke straathoek en tijdens elk evenement opgevoerd kan worden. Bijvoorbeeld gewoon op straat tijdens Koningsdag en niet meer alleen op een taptoeveld ergens buiten in de wijk. Een manier van de club om innovatiever te zijn, meer mensen te enthousiasmeren met hun muziek en bovenal meer van zichzelf te kunnen laten zien. Meeuwissen: “Wij hebben zo enorm veel plezier tijdens het instuderen van deze nieuwe manier van marcheren en het muziekmaken dat we dit heel graag delen met anderen. Dus júist ook buiten op straat waar wij naar de mensen toe kunnen komen, in plaats van dat zij naar ons moeten komen. Muziek is voor iedereen. Daar staat ViJoS echt wel voor.”

Met de nieuwe show gaat ViJoS 18 februari voor het eerst meedoen aan een wedstrijd in Almere. “Daar verwachten wij zeker niet de allerhoogste score te krijgen, maar hopen daar de jury te verrassen met een totaal nieuw gezicht waar het enthousiasme en plezier vanaf spat. We gaan voor een mooi juryrapport met heel veel feedback om het nog beter te kunnen maken.” 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Ton Koopman 'Spanningen horen bij het leven van musici' Mensen 25 mrt., 08:00
Logo
Afbeelding
Nieuw politiek cultuurbeleid Enthousiasme over Gooiland als theater: 'Het wordt wel weer eens tijd om een poging te wagen' Politiek 24 mrt., 16:30
Afbeelding
Jozefschool 1 & Meerstroom 1 naar regionale halve finale 'schoolschaak' Sport 24 mrt., 15:48
Logo
Afbeelding
Asbussen toegevoegde waarde? Gemeente in spagaat. Wie betaalt de restauratiekosten van grafkapel Dudok van Heel op Oude Begraafplaats? Algemeen 24 mrt., 15:00
Logo
Afbeelding
Gooise Meren; dertien branden op 10.000 woningen Steeds meer elektrische apparaten maken risico op woningbrand groter Algemeen 24 mrt., 13:47
Afbeelding
Muziekvereniging suf? ViJoS laat zien dat dit allesbehalve waar is! Cultureel 24 mrt., 11:18
Afbeelding
Oud-leerling Ben Onland bezoekt Goois Lyceum met zonneauto Natuur en Milieu 24 mrt., 09:48
Logo
Afbeelding
'Drukbezocht' Weggeefkast Bussum-Zuid nu ook officieel Menstruatie Uitgiftepunt van het Armoedefonds Buurt & wijk 24 mrt., 09:00