Afbeelding
Foto: Galerie Pouloeuff

Expositie ‘Voorbij en gaande’ bij Galerie Pouloeuff

Cultureel

NAARDEN - Het leven bestaat uit vluchtige momenten en vervlogen herinneringen. Het gevoel van een verlaten straat wanneer de zon opkomt en er net een kat voor je voeten wegschiet. Lopend op een trap die je al je hele leven kent, maar waar om de hoek toch een andere wereld te vinden is. Het verkleurde bloemetjesbehang van je nieuwe huis dat de vorige bewoners hebben achtergelaten. Drie jonge kunstenaars vangen de realiteit van hun eigen ongrijpbare werelden.

In de expositie ‘Voorbij en gaande’ laten Emma van Amerongen, Sarah Dietz en Esmee van Zeeventer inktschilderijen, tekeningen en fotografie zien. Door hun nadruk op het maakproces, met de toevalligheden van het materiaal en de sporen van urenlang werken, geven ze een extra laag aan de werkelijkheid. In de sferische werken wordt de tijd gevangen. Van realistisch tot abstract, hun werken dragen een verlangen naar een ongrijpbare plek, vol verstilling, melancholie en gevoelens van déjà vu.

Emma van Amerongen (1999) maakt sfeervolle en kleurrijke inktschilderijen. Daarin onderzoekt ze het grijze gebied tussen herinnering, fantasie, gevoelens en het werkelijke beeld. De subtiele kleurlagen dragen een moment van verstilling uit.

Sarah Dietz (1995) maakt tekeningen en ruimtelijk werk. Met een veelvoud aan potloodlijnen, soms grof en soms verfijnd, toont ze een niet tastbare werkelijkheid waarin haar arbeidsintensieve maakproces zijn sporen heeft achtergelaten.

Esmee van Zeeventer (1997) verandert met haar analoge fotografie de werkelijkheid in een nieuwe ondefinieerbare plek. Haar interieurs, objecten en straatbeelden vormen een melancholische, atmosferische wereld vol echo’s van het leven.

Op zondag 29 januari van 13.00 tot 17.00 uur vindt de opening plaats van de expositie. De kunstenaars zijn dan aanwezig en vertellen graag meer over hun werk. Hun werk is vervolgens tot en met 2 april te zien. De galerie is vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Galerie Pouloeuff ligt aan de Turfpoortstraat 36a in Naarden-Vesting.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Natuurorganisaties: 'Houd rekening met broedseizoen, natuur komende maanden extra kwetsbaar' Natuur en Milieu 25 mrt., 10:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Ton Koopman 'Spanningen horen bij het leven van musici' Mensen 25 mrt., 08:00
Logo
Afbeelding
Nieuw politiek cultuurbeleid Enthousiasme over Gooiland als theater: 'Het wordt wel weer eens tijd om een poging te wagen' Politiek 24 mrt., 16:30
Afbeelding
Jozefschool 1 & Meerstroom 1 naar regionale halve finale 'schoolschaak' Sport 24 mrt., 15:48
Logo
Afbeelding
Asbussen toegevoegde waarde? Gemeente in spagaat. Wie betaalt de restauratiekosten van grafkapel Dudok van Heel op Oude Begraafplaats? Algemeen 24 mrt., 15:00
Logo
Afbeelding
Gooise Meren; dertien branden op 10.000 woningen Steeds meer elektrische apparaten maken risico op woningbrand groter Algemeen 24 mrt., 13:47
Afbeelding
Muziekvereniging suf? ViJoS laat zien dat dit allesbehalve waar is! Cultureel 24 mrt., 11:18
Afbeelding
Oud-leerling Ben Onland bezoekt Goois Lyceum met zonneauto Natuur en Milieu 24 mrt., 09:48