Uit 'Beste meneer Bouterse'.
Uit 'Beste meneer Bouterse'. Foto: Filmhuis Bussum

‘Beste meneer Bouterse’, ‘Boiling Point’ en ‘Cow’ in première bij Filmhuis Bussum

Cultureel

BUSSUM - Filmhuis Bussum vertoont deze week maar liefst vier premières: ‘Beste meneer Bouterse‘, ‘Boiling Point’ ‘Cow’ en ‘Les Passagers de la Nuit‘. Bovendien is ‘Mayerling‘, uitgevoerd door The Royal Ballet, op maandag 10 oktober op het witte doek te zien.

‘Beste meneer Bouterse’: journalist en filmmaker Ananta Khemradj onderzoekt hoe haar generatie verder moet in de nasleep van de Decembermoorden. Bij eerdere vertoningen in de Surinaamse gemeenschap bleek de documentaire op zich al de zwijgcultuur te doorbreken.

‘Boiling Point’: op een hele drukke avond krijgt chef-kok Andy Jones een verrassingsbezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit. Hij loodst zijn personeel door de chaotische avond, waarbij voor hem alles op het spel staat.

‘Cow’: de eerste documentaire van regisseur Andrea Arnold (‘American Honey’) legt het leven vast van melkkoe Luma: een wezen dat vastzit in het patroon van inseminatie, baren, gemolken worden. En dat je via de camera aankijkt en contact maakt.   

‘Les Passagers de la Nuit‘: terwijl met de verkiezing van Mitterrand als president in Frankrijk een nieuw politiek en maatschappelijk tijdperk begint, moet Elisabeth (Charlotte Gainsbourg) in het Parijs van de jaren 80 na haar echtscheiding opnieuw haar weg in het leven vinden. Regisseur Mikhäel Hers weet de tijdsgeest perfect te vangen.

Cineville Speciaaltje: Close 

Zin in dat beetje extra? Daarom organiseert het filmhuis op 24 oktober in samenwerking met Cineville een speciale voorpremière van ‘Close’. Met een welkomstdrankje, quiz, een exclusief opgenomen vraaggesprek met Lukas Dhont én Cinevillers mogen een gratis +1 meenemen!

Cinekid Festival 

Het Cinekid Festival komt weer naar Bussum! Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 4 en 14 jaar en (groot)ouders. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films en een geweldig MediaLab: één grote interactieve, digitale speeltuin met toffe installaties. Kom het ook beleven!

En verheug jij je ook zo op de betoverende film ‘Mrs. Harris Goes To Paris‘? Zorg dan dat je donderdagmiddag 20 oktober bij de première bent (kaartjes zijn nu al te koop).

Filmhuis Bussum in te vinden aan de Brediusweg 1 in Bussum. www.filmhuisbussum.nl 

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Hijsen van Mensenrechtenvlag voor Internationale Dag van de Mensenrechten Mensen 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Zes jaar cel geëist voor poging doodslag op ex-vrouw Hilversummer nam heft in eigen handen: ‘Ik was bang dat hij me zou vermoorden’ regio 8 dec, 16:34
Afbeelding
Opbouw Bussum op IJs schiet lekker op Algemeen 8 dec, 16:03
Afbeelding
Woningbrand aan Pater Wijnterlaan 112 8 dec, 15:17
Logo
Afbeelding
Samenwerkingsovereenkomst Boa-deal Gooise Meren, Wijdemeren en Hilversum: rest Gooise gemeenten doet (nu nog) niet mee Politie 8 dec, 11:00
Logo
Afbeelding
Trainer Boateng is trots Bussume voetbalclub BFC moet voor het nieuwe seizoen op zoek naar nieuwe hoofdcoach Sport 8 dec, 09:03
Afbeelding
Sfeervol kerstevent bij Luxury By Nature WoonNieuws 8 dec, 09:00
Afbeelding
Sinterklaas bezoek Tweemaster Algemeen 7 dec, 18:15
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief