De deelnemers van 'BROOS'.
De deelnemers van 'BROOS'. Foto: PR

Expositie ‘BROOS’ bij Galerie Pouloeuff

Cultureel

NAARDEN - De maand september is de periode dat Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting gebruikt wordt als werkruimte voor de residentie-masterclass Keep an Eye Spacemakers.

Dit jaar hebben de jonge kunstenaars Kim van Dijk, Marijn van der Eyden en Merijne Spits hun intrek genomen in de galerie. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Evi Vingerling hebben zij de kans gekregen om met elkaar iets betekenisvols neer te zetten voor hun artistieke ontwikkeling. Deze werkperiode geeft hun de ruimte om ambitieus te werk te gaan, de vrijheid van het kunstenaarschap te ondervinden en aan te voelen wat een persoonlijk passende manier is om het vak uit te oefenen.

De kunstenaars hebben zich laten inspireren door elkaar en de omgeving van de galerie om tot nieuw werk te komen. Dit werk is vanaf 2 oktober te bewonderen in de expositie: BROOS (Spacemakers #5).

Deelnemende kunstenaars:

Merijne Spits (1998) bouwt installaties van verschillende soorten verzamelde objecten en materialen in combinatie met was. Hierin vormen kleine elementen vaak een groter geheel. Net zoals herinneringen en persoonlijke ervaringen dat doen voor onze persoonlijke verstandhouding met de wereld.

Marijn van der Eyden (1996) maakt ruimtelijke collages van verschillende gevonden materialen, waaronder textiel. Hierbij laat ze de tactiele kwaliteiten, zoals textuur, tot hun recht komen. Het werk heeft een duidelijke relatie met architectuur en verbeeldt de gelaagdheid van de bebouwde omgeving.

Kim van Dijk (1993) maakt kunst in diverse media, zoals schilderijen, tekeningen en projecties. Het werk toont flora, fauna en mensfiguren in de ruimte tussen een abstract en figuratief beeld.

Evi Vingerling 

Begeleidend kunstenaar Evi Vingerling (1979) maakt met haar schilderijen geabstraheerde weergaven van de wereld die zij om zich heen waarneemt. Het dagelijks leven biedt een eindeloze stroom aan visuele indrukken. Deze alledaagse observaties ontdoet ze van alles wat benoemd kan worden, om het terug te brengen naar de essentie van de ontmoeting met de fysieke werkelijkheid waar wij deel van zijn. Wat overblijft, die sensatie, komt op het doek. Haar werk bevindt zich in museale- en bedrijfscollecties van onder andere het Boijmans van Beuningen, Bonnefantenmuseum, Stedelijk Museum Amsterdam, Akzo Nobel, ING Bank en Rabobank Ahold. Het werk wordt gepresenteerd in binnen- en buitenland.

De officiële opening is op zondag 2 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Ontmoet onder het genot van een hapje en een drankje de kunstenaars en bekijk hun werk. De kunstenaars zullen dan ook meer vertellen over hun residentieperiode. Vervolgens is de expositie te zien tot en met 23 oktober in het pand aan de Turfpoortstraat 36a op vrijdag van zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.  Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent en is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Hijsen van Mensenrechtenvlag voor Internationale Dag van de Mensenrechten Mensen 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Zes jaar cel geëist voor poging doodslag op ex-vrouw Hilversummer nam heft in eigen handen: ‘Ik was bang dat hij me zou vermoorden’ regio 8 dec, 16:34
Afbeelding
Opbouw Bussum op IJs schiet lekker op Algemeen 8 dec, 16:03
Afbeelding
Woningbrand aan Pater Wijnterlaan 112 8 dec, 15:17
Logo
Afbeelding
Samenwerkingsovereenkomst Boa-deal Gooise Meren, Wijdemeren en Hilversum: rest Gooise gemeenten doet (nu nog) niet mee Politie 8 dec, 11:00
Logo
Afbeelding
Trainer Boateng is trots Bussume voetbalclub BFC moet voor het nieuwe seizoen op zoek naar nieuwe hoofdcoach Sport 8 dec, 09:03
Afbeelding
Sfeervol kerstevent bij Luxury By Nature WoonNieuws 8 dec, 09:00
Afbeelding
Sinterklaas bezoek Tweemaster Algemeen 7 dec, 18:15
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief