Afbeelding
Foto: PR

Woonkamerfestival Gooise Meren op Dag van het Gezin

Cultureel

GOOISE MEREN - Het Woonkamerfestival in Gooise Meren gaat zondag 15 mei dan eindelijk plaatsvinden. Deze editie is maar liefst tweemaal doorgeschoven door de coronamaatregelen. De organisatie is in handen van Sylvia van Stuijvenberg en Silvia van Beusekom van stichting Gooise Culturele Evenementen.

De Verenigde Naties heeft 15 mei in 1993 uitgeroepen tot Dag van het Gezin. “Een perfecte combinatie”, aldus organiserende dames. “De optredens die plaatsvinden in Bussum, Muiderberg en Naarden trekken iedereen van jong tot oud. Een bijzonder mooie activiteit om met het hele gezin te ondernemen.” 

Een gevarieerd aanbod van artiesten zet zijn beste beentje voor van blues, klassiek, toneel tot zelfs een dansoptreden. Zo is er voor iedereen binnen het gezin iets te kiezen. Ook de locaties verrassen. De optredens vinden plaats in allerlei woonkamers; van een statige villa tot een appartement en ook in een buurt- en een revalidatiecentrum. Om 12.30 uur beginnen de eerste optredens en om 17.00 uur starten de laatste. “Het was best een karwei om het festival weer opnieuw ‘op te tuigen’, maar de enthousiaste deelnemers en de vele bezoekers die op deze dag van deur tot deur zullen gaan, geven juist de energie om weer door te gaan.”

Tipje van de sluier

Een tipje van de sluier? “Nou vooruit dan! Er wordt gedanst in de aula op de begraafplaats, gezongen in een bierbrouwerij, er kan worden meegezongen met de zingende jukebox in Muiderberg en gelachen op de Graaf Wichmanlaan. We eindigen deze dag met een spetterend optreden in Fier, waar alle deelnemers nog even kunnen napraten en genieten van een geslaagde dag. De bezoekers kunnen gratis alle optredens bezoeken en hoeven zich niet vooraf aan te melden. Zo wordt cultuur toegankelijk gemaakt voor iedereen. Een donatie is mogelijk in iedere woonkamer en wordt op prijs gesteld, zodat het woonkamerfestival ook volgende keer weer georganiseerd kan worden.”

De programmakrant wordt verspreid door de deelnemende woonkamers en kan worden opgehaald op het gemeentehuis, in de bibliotheek in Bussum, de Gele Loods (VVV) in Naarden en in de supermarkt van Muiderberg. Hierin staan alle artiesten, tijden en adressen vermeld. Bezoekers kunnen van tevoren in de krant een route uitstippelen langs hun favoriete acts en zo optimaal genieten op zondag 15 mei. De programmakrant is digitaal te vinden op www.woonkamerfestivalgooisemeren.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Mensen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief