Catherine Ashmore schittert in The Royal Opera House: La Traviata
Catherine Ashmore schittert in The Royal Opera House: La Traviata Foto: PR

Filmhuis Bussum vertoont eenmalig opera La Traviata

Cultureel

BUSSUM - Bij Filmhuis Bussum worden dagelijks films vertoond. In het programma wordt bewust gekozen voor films die een culturele of artistieke waarde hebben en dikwijls niet aan bod komen in het commerciële circuit.

Deze week staat de eenmalige vertoning van La Traviata op de agenda. Op maandagmiddag 25 april om 13.15 uur maakt Filmhuis Bussum namelijk het witte doek vrij voor de filmregistratie van de uitvoering van de opera ‘La Traviata’ door het fameuze koor en orkest van The Royal Opera House. De bejubelde operaster Pretty Yende vertolkt in haar rol van Violetta enkele van Verdi’s meest gelauwerde aria’s, waaronder het vrolijke ‘Sempre Libera’. Deze prachtige productie van Richard Eyres staat al 25 jaar op het programma van The Royal Opera House en is nu in haarscherpe beeld- en geluidkwaliteit te zien in Filmhuis Bussum. De opera wordt in het Italiaans gezongen en is in het Nederlands ondertiteld. Een bijzondere belevenis voor muziek- en cultuurliefhebbers die dit soort evenementen lang hebben moeten missen. 

Hierbij ook een overzicht van het andere aanbod; de films die draaien van donderdag 21 tot en met woensdag 27 april 2022:

L’événement (première) 
Indrukwekkende verfilming van de autobiografische roman van Annie Ernaux, over een jonge vrouw die in het Frankrijk van de jaren 60 ongewenst zwanger wordt.

Ninja Baby (première + Picl)
De jonge Rakel wil liever feesten, dronken of stoned worden, in plaats van moeder worden. Kiest ze voor zichzelf of haar baby? Een verhaal over struikelen, vallen en opnieuw beginnen.

What do we see when we look at the sky? (première + Picl)
Sprookjesachtig en kafkaësk liefdesverhaal, omkaderd door prachtige beelden van de Georgische stad Kutaisi. Winnaar van de juryprijs op het Filmfestival van Berlijn in 2021.

Elizabeth (première)
Bijzondere en vaak ook grappige documentaire over de langstzittende monarch ooit, met uniek (archief)materiaal. Laatste film van de onlangs overleden regisseur Roger Michell (‘Notting Hill’, ‘The Duke’).

Met Mes
In deze kleurrijke film zet de leugen van spelshowpresentatrice Eveline (Hadewych Minis) een kettingreactie van gebeurtenissen in gang die alleen maar verliezers oplevert.

Along The Way (Picl)
Aangrijpende en krachtige film, losjes gebaseerd op de ervaringen van de gevluchte jonge Afghaanse tweelingzussen Zahra en Fatima.

A Hero
Oscarwinnaar Asghar Farhadi weet met deze film morele en maatschappelijke vragen op ingenieuze wijze te verbinden en een intrigerend en spannend verhaal te vertellen.

Die Wannsee Konferenz
Historisch drama naar de notulen en authentieke bronnen over een onthutsende bijeenkomst die de aanzet geeft tot de uitvoering van de Holocaust.

The Duke
Typisch Britse, hartverwarmende komedie, met Jim Broadbent en Helen Mirren in de hoofdrollen.

One Second
Tijdens de Chinese Culturele Revolutie ontsnapt een gevangene uit zijn werkkamp om het bioscoopjournaal te kunnen zien waarin zijn dochter een rol speelt. Ode aan de filmliefde.

Drive My Car
Overrompeld door verdriet probeert theaterregisseur Kafuku het geheim te begrijpen dat hij vlak voor het plotselinge overlijden van zijn vrouw ontdekte.

Madres Paralelas
De Spaanse meester Pedro Almodóvar voegt met deze film weer een nieuw en fris hoofdstuk toe aan zijn studie van vrouwen en moeders.

Silence of the Tides
De Wadden zijn nog nooit zo adembenemend in beeld gebracht als nu, door Gouden Kalf-winnaar Pieter-Rim de Kroon. Magisch portret van een pulserende natuur.

The Velvet Queen (Picl)
Vincent Munier, gerenommeerd natuurfotograaf, neemt avonturier en romanschrijver Sylvain Tesson mee op zijn nieuwste missie: op zoek naar het sneeuwluipaard.

A Chiara (Picl)
De 15-jarige Italiaanse Chiara leidt een typisch tienerleventje, totdat haar vader Claudio spoorloos verdwijnt...

C’Mon, C’Mon
Radiojournalist Johnny werkt aan een project waarbij hij verschillende kinderen interviewt over hun dromen en de toekomst van de wereld. Ode aan de generatie van de toekomst, en aan hun opvoeders.

Waar is Anne Frank (OV)
Kitty, de denkbeeldige vriendin uit Anne Franks dagboek, komt in deze animatiefilm tot leven en belicht Annes verhaal vanuit historisch perspectief. Ook geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder.

SNEAK PREVIEW Elke week vertoont het filmhuis weer een speciale voorpremière van een bijzondere film die nog in Nederland in première moet gaan. Een heerlijke verrassing voor de onvervalste cinefielen onder ons!

SPECIAL

Ennio (Picl)
Documentaire over de legendarische componist Ennio Morricone. Hij werd beroemd door zijn vele filmmuziek, onder meer voor de western ‘Once Upon A Time In The West’.

The Royal Opera House: La Traviata 
Filmregistratie van Verdi’s beroemde opera, waarin de rijke en bekende courtisane Violetta alles opoffert voor de liefde. Italiaans gezongen, Nederlands ondertiteld.

JUNIOR

Maya En Het Gouden Ei
Maya besluit om met Willy op avontuur te gaan om de koningin te bewijzen dat ze - ondanks de chaos die zij soms veroorzaken - best wel samen te vertrouwen zijn.

Sing 2 (NL)
Koala Buster en zijn muzikale dierenvrienden moeten ’s werelds grootste rockster overhalen om mee te doen aan hun nieuwe, extravagante show, anders gaat het feest niet door.

Kaarten zijn te koop via de website van Filmhuis Bussum of aan de kassa.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Brigitte Quadflieg ‘We willen heel graag inspireren’ Natuur en Milieu 9 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Manege Any Dale blij met hun oorspronkelijke ‘oude’ naam ‘Vooral bij het communiceren naar leden of klanten toe was de naam niet eenvoudig’ Bedrijven 8 aug, 13:54
Logo
Afbeelding
Zomerserie Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij Buurtplatform KTV zet zich massaal in om wijken zwerfvuilvrij te krijgen Natuur en Milieu 8 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Topografische kaarten met en zonder geheime plekken Algemeen 7 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret I Natalie Kapteijn ‘We moeten in toekomst creatief zijn met inkomsten en uitgaven’ Mensen 6 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
'Wordt actief en bouw gezonde gewoontes' Biko Blommestein maakt aangepast sporten in het Gooi aantrekkelijk Sport 5 aug, 13:00
Logo
Afbeelding
Zoektocht naar verbinding in een stad die verdubbelt ‘Mijn Muiden’: Nascha Hager uit de Pr. Irenestraat Mensen 5 aug, 08:00
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 16:30
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief