Uit Tokyo Story.
Uit Tokyo Story. Foto: Filmhuis Bussum

Filmhuis Bussum pakt extra uit in voorjaarsvakantie

Cultureel

BUSSUM - Gelukkig is er na de persconferentie van gisteravond goed nieuws: Nederland gaat van het slot. Dat geldt natuurlijk ook voor Filmhuis Bussum! Vanaf vrijdag mag de deur ‘s avonds weer langer open. De zalen kunnen weer worden gevuld en er wordt afscheid genomen van het mondkapje. 

“Dat is fijn, want zo krijgen onze prachtige films weer de aandacht die ze verdienen. En bijkomend voordeel is natuurlijk dat er voor of na de film weer iets meer tijd is om bij te kletsen in ons gezellige café”, aldus een woordvoerder van het Filmhuis Bussum aan de Brediusweg in Bussum.

Vakantie

Vanaf 18 februari start de voorjaarsvakantie. In die week gaat Filmhuis Bussum op dinsdag, woensdag en vrijdag extra vroeg open, zodat er lekker veel kinderfilms vertoond kunnen worden. Op woensdag 23 februari kunnen kinderen in hun pyjama pannenkoeken komen eten tijdens pyjama-ontbijt (met film!) en op vrijdag 25 februari wordt een toffe workshop waarin kinderen hun eigen animatie kunnen maken.


Uit ‘Mama Boe op zoek naar thuis’. - Foto: Filmhuis Bussum

In Filmhuis Bussum worden iedere dag van de week verschillende films vertoond. De films die een artistieke en/of culturele waarde hebben komen vaak in het commerciële circuit te weinig aan bod. Stoelnummers worden toegewezen wanneer de mensen een kaartje kopen.

Aanbod

Een greep uit het filmaanbod: The Alpinist: Een adembenemende documentaire over Marc-André Leclerc, de ongrijpbare en eigenzinnige alpinist die met zijn klim in Patagonië de wereld van het solo-klimmen voorgoed op zijn kop zet. Duizelingwekkende beelden van het landschap worden afgewisseld met intieme interviews. 

Tokyo Story: Indringende kijk op de sociale mores in het naoorlogse Tokio, waarin grootmeester Ozu de immer complexe ouder-kindrelatie op zijn gebruikelijke delicate wijze onderzoekt. Nu te zien in prachtige 4K-restauratie!

Op dinsdag 21.15 uur is er een sneak preview.; een speciale voorpremière van een bijzondere film die nog in Nederland in première moet gaan. Een heerlijke verrassing voor de onvervalste cinefielen onder ons!

Kijk voor het complete overzicht op www.filmhuisbussum.nl 

Uit de krant