Afbeelding
Foto: Saskia Cramer

Nieuwe datum geprikt voor Woonkamerfestival Gooise Meren

Cultureel

GOOISE MEREN - Er is een nieuwe datum geprikt voor de derde editie van het Woonkamerfestival Gooise Meren: zondag 15 mei van 12.30 tot en met 17.00 uur.

Aanvankelijk stond het evenement gepland voor 14 november vorig jaar, maar de organisatie moest twee dagen daarvoor de stekker eruit trekken vanwege de strengere coronamaatregelen. 

De organisatie is in handen van Sylvia van Stuijvenberg en Silvia van Beusekom van Stichting Gooise Culturele Evenementen. De optredens vinden plaats in Bussum, Muiderberg en Naarden. “We hebben gekozen voor mei, omdat de optredens dan ook eventueel buiten in een tuin kunnen plaatsvinden”, vertellen de dames.  Artiesten zetten hun beste beentje voor en brengen een gevarieerd aanbod van blues, klassiek, toneel tot zelfs een dansoptreden. De optredens vinden plaats in allerlei woonkamers; van een ruige bunker in Naarden, een statige villa in het Spiegel tot een appartement in Bussum. 

Meedoen?

Woonkamers en artiesten kunnen zich tot 15 maart nog opgeven als deelnemer op www.woonkamerfestivalgooisemeren.nl De bezoekers kunnen gratis de meer dan honderd optredens bezoeken en hoeven zich niet vooraf aan te melden. Zo wordt cultuur toegankelijk gemaakt voor iedereen. Een (kleine) donatie is mogelijk in iedere woonkamer en wordt op prijs gesteld, zodat het woonkamerfestival ook volgende keer weer georganiseerd kan worden. 

De programmakrant wordt ter zijner tijd verspreid door de deelnemende woonkamers en kan worden opgehaald op het gemeentehuis, in de bibliotheek in Bussum, de Gele Loods (VVV in Naarden) en in de supermarkt van Muiderberg. Hierin staan alle artiesten, tijden en adressen vermeld. Ook staan hierin een klein aantal locaties aangegeven waar Testen voor Toegang van toepassing is. Bezoekers kunnen in de krant van tevoren een route uitstippelen langs hun favoriete acts en zo optimaal genieten op zondag 15 mei. De programmakrant is tegen die tijd digitaal te vinden op www.woonkamerfestivalgooisemeren.nl 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief