'Spencer' te zien in het filmhuis aan de Brediusweg.
'Spencer' te zien in het filmhuis aan de Brediusweg. Foto: PR

Kristen Stewart is Lady Di in ‘Spencer’

Cultureel

BUSSUM - ‘Spencer’, de nieuwe film van de bekroonde regisseur Pablo Larraín is een biografisch drama over prinses Diana tijdens een van haar laatste kerstvakanties in het Huis Windsor. Kristen Stewart ís Lady Di: ze wordt geroemd om haar acteerprestaties (en getipt voor een Oscarnominatie). Te zien in Filmhuis Bussum.

‘Do Not Hesitate’: drie jonge soldaten komen met pech midden in de woestijn vast te staan. Wat volgt is een zorgvuldig gedoseerde mix van spanning, wantrouwen, banaliteit en gebeurtenissen die hun onuitwisbare indruk achterlaten op de jonge jongens.

IDFA Extended
Woensdag 17 november vertoont Filmhuis Bussum de openingsfilm van het IDFA: ‘Four Journeys’. Dit is het startsein van het 10-daagse filmfestival, waarvan vijf speciaal geselecteerde documentaires in Filmhuis Bussum te zien zijn!

Women Make Film
Pik nog een aflevering mee van deze roadtrip door de filmgeschiedenis! De delen kunnen prima afzonderlijk bekeken worden.

The Royal Ballet: De Notenkraker (live!)
Het betoverende kerstsprookje ‘De Notenkraker’, op muziek van Tchaikovsky en uitgevoerd door The Royal Ballet, is op donderdag 9 december vanuit Covent Garden via een livestream op het witte doek te zien in Filmhuis Bussum. Een unieke manier om het ballet over het dromerige meisje Clara, haar lievelingspop de Notenkraker en de oorlogszuchtige Muizenkoning en -koningin te beleven. Kaarten zijn nu te koop.

Extra voorstellingen
Wegens groot succes vertonen wij de aankomende week extra voorstellingen van ’100 jaar Charlie Chaplin: The Great Dictator’, ’100 jaar Charlie Chaplin: Modern Times’ en ‘The Doors: Live at the Bowl ’68 Special Edition’. Dus viste je de vorige keer achter het net? Grijp dan nu je kans en koop snel je kaartje!

Online kaarten kopen: www.filmhuisbussum.nl 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Bouw circulaire brandweerkazerne in Muiden gestart Buurt / wijk 11 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Dana Albers (25) vond het niet altijd makkelijk om de beste te zijn ‘Uit de put weer omhoog, in sommige gevallen red je zelfs levens’ Sport 11 aug, 09:00
Afbeelding
Overvaller Kruidvat in centrum Hilversum was geschminkt Politie 10 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
'Vreselijk, ik was er zelf ook kapot van' Voorwaardelijke taakstaf voor baasje agressieve hond na incident Erfgooiersstraat Politie 10 aug, 15:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Hitteprotocol GAD vanaf donderdag 11 augustus van kracht Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Wiebe de Haan overleden na lang ziektebed Algemeen 10 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Straf valt lager uit dan de eis van justitie Bussumer die tachtig kilo drugs bewaarde veroordeeld tot 36 maanden celstraf Politie 9 aug, 15:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief