Filmhuis Bussum weer open; bezoekers en vrijwilligers dolblij

Filmhuis-vrijwilliger Janny Troost: ‘Het was heerlijk, heerlijk, heerlijk. Ik ben zo blij’

8 jun 2021, 12:00 · leestijd 3 minuten Cultureel
De vrijwilligers zijn hartstikke blij dat ze weer aan de slag kunnen. V.l.n.r. Janny Troost, Marian Bijvoet en Patricia Sipman.
De vrijwilligers zijn hartstikke blij dat ze weer aan de slag kunnen. V.l.n.r. Janny Troost, Marian Bijvoet en Patricia Sipman. Foto: © Bob Awick

Filmhuis Bussum is weer open en hoewel het nog niet helemaal als vanouds is  - mensen dragen nog altijd een mondkapje, moeten afstand houden, het aantal bezoekers is beperkt en er wordt gewerkt met spatschermen - zijn de vrijwilligers dolblij. Zij hebben net als de overige 130 medewerkers bijna zes maanden gewacht om weer actief te worden bij het filmhuis. We spraken met drie van hen.

“Het was heerlijk, heerlijk, heerlijk. Ik ben zo blij”, zegt Janny Troost (66). Zij is barmedewerkster en -coördinator. Ze werkt twee dagdelen per week in het Filmhuis aan de Brediusweg. “Het is ook zo ontzettend leuk om hier te werken. Lange tijd was er niets en dan verlang je er extra naar. Het was ook heel fijn om mijn collega’s te zien; zij ..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.