Afbeelding
Foto: Filmhuis Bussum

Speciaal Tilda Swinton-programma in Filmhuis

Cultureel

BUSSUM - Op Picl is een speciaal Tilda Swinton programma te zien. “We eren deze fantastische en kleurrijke actrice met haar nieuwste film ‘The Human Voice’. Ook kan je enkele geweldige oude films van haar inhalen, zoals ‘Only Lovers Left Alive’ en ‘A Bigger Splash’, dus mis dit prachtige programma niet”, aldus Janine Beulink van Filmhuis Bussum.

‘The Human Voice’, inclusief Q&A Pedro Almodovar en Tilda Swinton: de eerste Engelstalige film van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar (’Todo sobre mi madre’). Hij baseerde het verhaal op het het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau uit 1928. In Tilda Swinton vond Almodóvar de ideale vertolker van het personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw. Swinton is adembenemend in een decor dat zoals altijd met aandacht voor detail, schitterend design en felle kleuren is samengesteld. Het laat zien hoe dicht het leven bij het theater staat. Zo kennen we Almodóvar. De film ging in première op het filmfestival van Venetië. 

‘Io sono l’amore’: in dit stijlvolle, Italiaanse melodrama moet Emma kiezen: haar geliefde of haar familie. Als de Italiaanse familie Recchi samenkomt in hun imposante landhuis in Milaan voor de verjaardag van de pater familias, Eduardo senior, doemen een paar ingrijpende veranderingen op. Wie wordt de opvolger van het familiebedrijf en blijft de familie ondanks alles loyaal aan elkaar?

(Tekst loopt verder onder de foto)

Foto: Filmhuis Bussum

‘A Bigger Splash’: Een bijzonder drama over verlangen, jaloezie en rock-’n-roll onder de Mediterraanse zon. Een zorgeloze vakantie van celebritykoppel Paul en Marianne op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria wordt verstoord door een onverwachts bezoek van oude bekenden. Voor ‘A Bigger Splash’ pluist regisseur Luca Guadagnino (’Call Me by Your Name’) een explosief en sensueel drama uit over verlangen en afgunst en de altijd goede vraag: wanneer is de liefde op? Met een sterrencast van onder meer uiteraard de geweldige Tilda Swinton, Ralph Fiennes en Belgisch acteur Matthias Schoenarts. 

‘Only Lovers Left Alive’: heerlijk muzikale film over de liefde tussen twee kunstzinnige vampiers. Vampieren Adam en Eve zijn al eeuwen samen. Maar de teleurstelling in de moderne mens zet hun vertrouwen in elkaar, de liefde en de toekomst op de proef. Een eigentijdse en onverwachtse vampierenfilm van de eigenzinnige Amerikaanse regisseur Jim Jarmusch, met een sterrencast van Tilda Swinton,Tom Hiddleston en Mia Wasikowska.

Picl premières 

‘The New Gospel’: een Kameroense activist speelt Jezus om de rechten van illegale arbeiders te verdedigen. De Zwitserse regisseur Milo Rau wil met zijn werk niet alleen de wereld portretteren; hij wil haar ook veranderen. Samen met zijn filmploeg trekt hij naar de Zuid-Italiaanse stad Matera om er in navolging van Pier Paolo Pasolini en Mel Gibson het leven van Jezus te verfilmen. De film ging vorig jaar in première op het IDFA.

Pepr Shorts: drie korte films van aanstormend talent gebundeld in één programma! Laat je meevoeren door drie bijzondere verhalen van opkomende zwarte makers. Pepr heeft drie korte films van vers afgestudeerd filmtalent en makers die al wat langer meedraaien in het vak, gebundeld in één programma. Alle drie de films zijn vertoond op het Nederlands filmfestival. Online kaarten zijn hier te koop.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Expositie ‘BROOS’ bij Galerie Pouloeuff Cultureel 30 sep, 12:22
Logo
Afbeelding
Frank Mooijman: 'Met geld kun je geen kampioensteam kopen' Familieclub. Vriendengroep. Coach Rombley. Landstitel voor HCAW is kampioenschap van het collectief Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
Musicalcomedy ‘Blind Date’ in Spant; over de wondere wereld van daten Cultureel 30 sep, 09:00
Logo
Afbeelding
'Gemeenteraadsleden moeten onderbouwing eisen' Verontwaardiging bij omwonenden over nieuwbouwplannen voor De Gooise Warande Buurt & wijk 30 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
'In het begin het heel moeilijk' Van vluchteling tot ondernemer. Een KvK-nummer, een naaimachine en een auto. Meer had Ziba Khani niet nodig regio 29 sep, 18:05
Afbeelding
Seniorenmarkt in gemeentehuis Zorg 29 sep, 16:22
Afbeelding
Politie zoekt getuigen van mishandeling Politie 29 sep, 14:45
Afbeelding
40 miljoen euro extra voor onder andere gemeenten en lokale initiatieven Ministerie van VWS met ‘Beppie on Tour’ langs lokale initiatieven tijdens Week tegen Eenzaamheid Zorg 29 sep, 14:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief