Foto's: Jelle Falk en Margreet de Broekert

foto’s

Open Monumentendag 2020 Bussum tikkeltje anders door corona

  Cultureel

BUSSUM - Het Open Monumentenweekend in Bussum was dit jaar vanwege corona anders dan anders: een serie van zes korte lezingen over het thema ‘leermonumenten’ en daarnaast een vertoning van een door Annet Betsalel gemaakte film over de onlangs onthulde Gedenkroute Gooise Meren. 

“Helaas wisten maar weinig mensen de weg te vinden naar het Willem de Zwijger College, waar dit festijn plaatsvond”, vertelt Margreet de Broekert van de Historische Kring Bussum. “De rondleidingen in de Bussumse synagoge en aansluitende workshops ‘Schrijf je naam in het Hebreeuws’ waren daarentegen in een mum van tijd volgeboekt. Helaas moesten velen teleurgesteld worden.”

Ook bij de Algemene Begraafplaats en de aangrenzende Joodse begraafplaats ontbrak het niet aan belangstellenden. Herfstsfeer met mooi licht en prachtige muziek van het Ardemuskwartet op een unieke locatie. “Corona heeft dus wel een beetje roet in het eten gegooid, maar daarin staat de Historische Kring Bussum, die dit samen met het 100-jarige Willem de Zwijger College organiseerde, niet alleen.”

Meer berichten