Elise (l) en Julia gaan binnenkort naar België voor de Open Kampioenschap.
Elise (l) en Julia gaan binnenkort naar België voor de Open Kampioenschap. (Foto: Cor van der Horst)

Julia en Elise naar Open Kampioenschap Tamboer-Majoors

  Cultureel

BUSSUM - Julia Jansen en Elise Meeuwissen - beide tambour-maîtres van Show- & Marchingband ViJoS uit Bussum - gaan zaterdag 24 augustus naar Hamont in België om daar mee te doen aan de VLAMO Open Kampioenschap voor tamboer-majoors.

Samen met negen andere deelnemers afkomstig uit Nederland én België gaan ze de strijd aan voor de titel: Marching Kampioen 2019. VLAMO dit kampioenschap voor tamboer-majoors in samenwerking met de Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen.

Jong ViJoS
Julia leidt bij de Bussumse vereniging Jong ViJoS een marchingband met kinderen van de leeftijd 6 tot 15 jaar oud. Met haar 11 jaar jong en haar 1 meter 45 in lengte, doet Julia niets af aan een echte tambour-maître.

Ze is dan nog jong, maar belichaamt daarmee ook gelijk de band waar ze in haar vrije tijd voorloopt. Dit doet ze altijd vol enthousiasme en super strak.

Muziekconcours
Elise is nu 3 jaar 'front-woman' van Show- & Marchingband ViJoS, de volwassenenband van ViJoS. In haar 3-jarige carrière was het hoogtepunt voor Elise de deelname aan het Wereld Muziekconcours in Kerkrade. Een fantastische ervaring waar je het als tambour-Maître het allemaal voor doet: "vol trots je band aan iedereen tonen!"

Samen met Bryan Verel, instructeur en dirigent bij Jong ViJoS, doen de dames mee aan de wedstrijd. Met zijn drieën hebben zij hard hiervoor gerepeteerd. Alle drie zullen in de Marching reeks deelnemen.

Meer berichten