De langste eettafel op zondag is al bijna uitverkocht.
De langste eettafel op zondag is al bijna uitverkocht. (Foto: Yvette de Vries)

Bussum Cultureel: ook dit jaar is er weer iets nieuws te beleven

  Cultureel

BUSSUM - De zestiende editie van Bussum Cultureel staat voor de deur. Het spektakel is dit jaar van 6 tot en met 8 september. Ten opzichte van vorig jaar zijn er nieuwe activiteiten en ook het aantal vrijwilligers is toegenomen.

Die extra vrijwilligers zijn volgens organisator Miriam Smets hard nodig. Ten eerste omdat het evenement steeds groter wordt, maar ook omdat de vrijwilligers niet de hele dag in touw moeten zijn. "Het moet wel leuk blijven."

Young Go Loud
Naast de bekende ingrediënten als de openluchtbioscoop in de tuin van de Tindalvilla en de zondagse Art Fair is ook allerlei nieuws te 'proeven' en te beleven. Zo is er vrijdagavond voor de jeugd op het Wilhelminaplantsoen Young Go Loud. Lekkere muziek in een urban sfeertje met een klimwand en een kickboks workshop.

Zaterdag
Op zaterdag zijn de Havenstraat, Kapelstraat, De Nieuwe Brink, Brinklaan en het Wilhelminaplantsoen omgetoverd tot cultureel centrum. Liefhebbers van muziek komen zaterdag ook aan hun trekken: er staan verspreid over het centrum diverse podia met optredens van professionele bandjes, waaronder ook veel lokale bands. Kijk voor meer info op www.bussumcultureel.nl.

Meer berichten