De winnaars met rechts loco-burgemeester Alexander Luijten.
De winnaars met rechts loco-burgemeester Alexander Luijten. Foto's: Rotary Naarden-Bussum

Wick Kolff wint weer Gooise Verhalenwedstrijd

Cultureel

NAARDEN/BUSSUM - Het is nog nooit eerder gebeurd, maar Wick Kolff van de Katholieke Montessorischool uit Bussum deed het: hij won voor de tweede keer de Gooise Verhalenwedstrijd.

Dat werd zondag bekend in het Vestingmuseum in Naarden, waar de organiserende Rotaryclub Naarden-Bussum de prijzen uitreikte.

Scholen
De Rotaryclub Naarden-Bussum organiseert al zestien jaar de Gooise Verhalenwedstrijd voor leerlingen van groep 7 en 8 van scholen uit de regio.

Doel is de bevordering van taalontwikkeling en via de onderwerpkeuze ook om kinderen zich te laten verplaatsen in leeftijdsgenoten in andere culturen.

Zuid-Afrika
De leerlingen schreven op hun laptops een verhaal dat aansluit bij een tentoonstelling over Zuid-Afrika, die in de herfst in het Nederlands Vestingmuseum te zien zal zijn.

De jury - die bij de beoordeling de namen van de deelnemers niet kent - roemde het verhaal Op reis van Wick vanwege de stijl en de originaliteit.

Prijzen
De tweede prijs ging naar Fien van Rhee van de Emmaschool uit Bussum. De derde prijs was voor Aleid Kolff, ook van de Montessorischool uit Bussum. In totaal deden vijftig leerlingen van Gooise scholen mee aan deze wedstrijd.

De prijzen werden uitgereikt door locoburgemeester Alexander Luijten van de gemeente Gooise Meren, Rotary-gouverneur district Midden-Nederland Nel Sangers en de voorzitter Rotary Naarden-Bussum Johan Vroegindeweij.

Boekje
De drie winnende verhalen en nog tien andere zijn gebundeld in een boekje met de titel Op reis. Dit wordt aan alle deelnemende scholieren uitgereikt.

Wick Kolff mag als winnaar daarnaast ook nog met zijn hele klas een feestelijke vaartocht maken door de Vesting Naarden.

Winnaar Wick Kolff leest zijn verhaal voor.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
VVD en D66 overrompeld en overdonderd door 'verstandshuwelijk' Linksom of rechtsom. Komt GDP nu via de achterdeur tóch in de coalitie terecht? Of toch niet? Politiek 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Waar zijn toch al die mensen gebleven?’ Personeel niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan? Bedrijven 5 okt, 09:26
Afbeelding
Openingslezing Volksuniversiteit Het Gooi: ‘Het Gooi en de boeren hebben elkaar hard nodig’ Cultureel 5 okt, 09:00
Afbeelding
Saxofoonliefhebbers opgelet!; Trio Abril in Podium deMess Cultureel 5 okt, 08:54
Logo
Afbeelding
Peter Mansfelt: 'Knor begon bij Heidezicht' Oscarinzending én Gouden Kalveren voor film ‘Knor’ met Bussums tintje Cultureel 5 okt, 07:00
Afbeelding
Oekraïeners en bewoners vinden elkaar in Huis voor Iedereen Mensen 5 okt, 07:00
Logo
Afbeelding
Rechtbank Mallocarzaak ‘Familie en de vriendin van Carlo hebben recht om te weten wat er met hun dierbare is gebeurd’ regio 4 okt, 16:57
Afbeelding
Begraafplaats Nieuw Valkeveen uitgebreid met urnenbos Algemeen 4 okt, 16:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief