Silent disco boven op een van de best bepantserde daken van het land.
Silent disco boven op een van de best bepantserde daken van het land. (Foto: Pampus)
Foto's

Forteiland schittert als een parel in de zon tijdens derde editie Proef Pampus

  Cultureel

PAMPUS - Met de derde editie van Proef Pampus mag Forteiland Pampus zich nu echt scharen in het rijtje van bijzondere festivallocaties. "De verborgen parel onder de festivals is opgedoken", aldus een poëtische bezoeker.

Schitterend weer, een waterglijbaan om u tegen te zeggen en een gevarieerd, zomers programma maakten van Proef Pampus afgelopen weekend een succes. Het vierdaagse festival was zo goed als uitverkocht. Vanuit Muiden werden in de ochtenden zelfs extra bootjes ingezet om mensen die niet een plek voor de veerboten gereserveerd hadden toch naar het eiland te kunnen brengen. Eenmaal op het eiland zag je dansende mensen met koptelefoons op boven op een van de best bepantserde daken van het land, dat van Fort Pampus. Ook de twee vrijkaartwinnaars van deze krant waren erbij. Een van hen was oud-wethouder van Weesp Jean van der Hoeven, die Pampus benoemde als een prachtige plek met veel historie en een rustpunt in een mooi gebied. Zijn vrouw Jettie voegde daaraan toe: "Op Pampus ben je er even uit, echt in een andere wereld!"

Dat gevoel van fijn de boel de boel laten, werd omarmd door dit festival. Alsof je op vakantie was. Voor kinderen was er een heuse circustent met koord, loopballen en een trapeze. Verderop een timmerdorp met bouwsels en teksten als 'verbooden voor papaas en mamaas'. Op het plein speelden bands, in het gras werd gepicknickt, in het koele fort waren rondleidingen en de nieuwe attractie, waarin je met een luchtballon virtueel over de Stelling van Amsterdam zweeft, draaide overuren. Bij Proef Pampus kon ook het (bio) eten en drinken geproefd worden. Het paviljoen heeft dit seizoen een omslag gemaakt richting meer duurzaam en lokaal eten. De rol van de eigen moestuin op het eiland is groeiende en naast de kruidentuin zijn onlangs eetbare bloemen geplant.

Ook Pampus zelf heeft de smaak te pakken. Volgend jaar weer - en misschien een dagje langer.

Meer berichten