Afbeelding
Foto: Regio Gooi en Vechtstreek

De Slotcasts; de eindejaarspodcast van Regio Gooi en Vechtstreek

Coronavirus

HILVERSUM - Sinds februari 2020, toen het coronavirus ook Nederland bereikte, wordt er anders geleefd, gerecreëerd en gewerkt. Dat laatste geldt zeker ook voor de uitvoerende diensten van de Regio Gooi en Vechtstreek.

Onder de noemer ‘De Slotcasts zijn er sinds dinsdag 23 november iedere week twee nieuwe podcastuitzendingen te beluisteren over de dienstverlening van Regio Gooi en Vechtstreek tijdens het afgelopen coronajaar. In totaal zijn er zeven uitzendingen gemaakt. 

Zo stond de GGD Gooi en Vechtstreek vanaf het eerste uur voor een megaoperatie van testen, bron- en contact onderzoek, het geven van voorlichting en het vaccineren van inwoners. Nu de besmettingen opnieuw toenemen werken er honderden mensen extra om het virus te bestrijden. 

Naast deze directe coronazorg gebeurde er het afgelopen jaar van alles: Nederland werkte massaal  thuis en ruimde op. De mensen van de GAD-scheidingsstations kregen het drukker dan ooit. Scholen en kinderdagverblijven gingen in de lockdown dicht en thuiswerken was opeens de norm. Ook was er een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen en de medewerkers van bijvoorbeeld Veilig Thuis, Jeugd en Gezin en het Regionaal Bureau Leerlingzaken moesten hun werk totaal anders organiseren. 

Vanaf 23 november zijn er iedere week twee nieuwe afleveringen te beluisteren via Spotify en Soundcloud. Daarnaast zijn de afleveringen ook terug te vinden op de Regio-website en de sociale media. Luister hier alvast naar de teaser van De Slotcasts. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Huisartsen uit Gooise Meren strijdbaar op Malieveld Het is vijf voor twaalf voor huisartsen: ‘We willen nu meer tijd voor onze patiënten’ Zorg 5 jul, 15:00
Logo
Afbeelding
Toch gaat driekwart van ANWB-leden zeker op vakantie Nederlandse vakantieganger speelt in op huidige onzekerheden Algemeen 5 jul, 14:00
Afbeelding
Comeniusschool gaat ‘eco’ en wil ‘groene vlag’ behalen Algemeen 5 jul, 12:05
Afbeelding
Juliana Dalton behaalt zesde plaats op NK Algemeen 5 jul, 11:35
Afbeelding
HCAW blijft in spoor Amsterdam en Neptunus Sport 5 jul, 11:01
Logo
Afbeelding
Op stap met boswachters door het Kocherbos Muiderbergers blij dat het Kocherbos nu in handen is van Goois Natuurreservaat (GNR) Natuur en Milieu 5 jul, 09:00
Afbeelding
Ongeval op Brediusweg; auto komt tegen boom tot stilstand 112 4 jul, 19:44
Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:32
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief