Archieffoto: Jasper van Staveren

Streep door 29ste editie Sloeproeien Muiden-Pampus-Muiden

  Coronavirus

MUIDEN - Het bestuur van Muiden-Pampus-Muiden (MPM) heeft na uitvoerig beraad besloten om dit jaar geen MPM 2020 (editie 29) te organiseren. Deze stond gepland voor zaterdag 31 oktober en zondag 1 november.

“De huidige situatie rondom het coronavirus en de bijbehorende adviezen van het RIVM en de Nederlandse overheid bieden ons niet de mogelijkheid om MPM neer te zetten zoals we dat willen. Het beleid van 1,5 meter afstand, veel roeiers (meer dan honderd teams met gemiddeld negen personen) en de vele toeschouwers en belangstellenden zijn niet te verenigen en niet uitvoerbaar binnen de huidige situatie en richtlijnen”, verklaart het bestuur zijn besluit.

“Als een van de leidende en het drukstbezochte roeievenement in Nederland nemen wij onze verantwoordelijkheid om deze beslissing te nemen. Als we als MPM wel iets organiseren, in welke vorm dan ook, kan de drukte die ontstaat in Muiden het aantal roeiers en bezoekers een dilemma vormen voor haar bewoners en de autoriteiten en dit is niet wat we willen.”

Het bestuur wil voorkomen dat de MPM ontaardt in een hotspot van besmettingen. “Zowel voor de roeiers, de toeschouwers, de stad Muiden en onze vrijwilligers. Daarom dit besluit. We hopen om een ouderwets MPM in 2021 te kunnen organiseren.”

Meer berichten