Afbeelding
Foto: Pixabay

Tergooi heeft weer (twee)coronapatiënten

Coronavirus

NAARDEN - Corona is nog niet weg. Dat blijkt wel weer nu Tergooi twee patiënten met het coronavirus heeft opgenomen. Zij liggen niet op de intensive care-afdeling, meldt een woordvoerder.

Bijna twee weken lang was het Gooise ziekenhuis coronavrij, al is Tergooi nog goed in staat om coronapatiënten op te vangen. En hoewel de maatregelen in het land zijn versoepeld, geldt dat nog niet voor de bezoekersregeling. Nog altijd maar één persoon mag een patiënt bezoeken.

In de zogenaamde coronateststraat van de GGD Gooi en Vechtstreek in Bussum zijn inmiddels meer dan 5000 mensen getest, waarvan bijna 4000 sinds 1 juni. Vanaf die datum mocht iedereen met klachten getest worden en niet alleen zorg- of onderwijspersoneel. Drie procent van deze 5.075 bezoekers bleek besmet, staat vermeld op de speciale dashboard van de GGD. 

Daarop staat ook dat bij elkaar opgeteld 638 personen in deze regio een positieve uitslag hebben gehad. Daarvan komen er ruim 200 uit Hilversum. Voor zover bekend zijn er in totaal 55 coronapatiënten uit 't Gooi en de Vechtstreek aan het virus overleden.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00