Het beeld van de laatste twee maanden bij de afvalstations.
Het beeld van de laatste twee maanden bij de afvalstations. Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Afvalstations maandagavond dicht; wel meer auto's welkom

Coronavirus

NAARDEN - De afvalscheidingsstations van de GAD in 't Gooi en de Vechtstreek zijn vanaf maandag 8 juni weer wat minder vaak open dan tijdens de voorbije twee maanden. Zo vervallen de avondopeningen op de maandagen bij alle stations en gaan op maandag overdag alleen Huizen en Hilversum open. Wel worden er weer meer auto's op de terreinen toegelaten. 

Bij het begin van de coronamaatregelen was het bij alle afvalscheidingsstations topdrukte. Ook doordat er steeds maar een paar auto's de terreinen op mochten, moesten bezoekers vaak lang wachten. Daarom waren de openingstijden tot 1 juni verruimd. Zodoende hadden inwoners tussen 20 april en 1 juni meer opties om hun groot huishoudelijk afval naar het scheidingsstation te brengen.

Conclusie is nu dat de bezoekersaantallen op de maandagavonden op alle scheidingsstations erg laag waren, meldt de GAD. Dit is de reden om de avondopening niet te verlengen. Voor Bussum en Weesp kwam naar voren dat de bezoekersaantallen op de maandag inmiddels weer afnemen en dat het verlengen van de maandagopening niet meer noodzakelijk is. Inwoners kunnen in Bussum en Naarden weer zoals voorheen terecht van dinsdag tot en met zaterdag.

Hilversum en Huizen op maandag open
Hilversum - altijd al op maandag overdag open - was sinds 20 april ook op maandagavond geopend. Hier vervalt deze avondopening. In Huizen is het aantal bezoekers overdag zodanig, dat de extra opening in Huizen wel tijdelijk wordt verlengd.

Hoewel de GAD niet meer oproept om de stations te mijden, is er nog wel het verzoek aan inwoners om alleen het afval te dumpen. De versoepeling van landelijke maatregelen zorgt er wel voor dat er meer voertuigen tegelijk op de scheidingsstations toegelaten kunnen worden. "Hopelijk zijn de files die er de afgelopen tijd waren voor de poorten van de scheidingsstations dan ook verleden tijd", meldt de GAD. 

Veel berichten van begrip
De GAD is blij met het feit dat veel inwoners gehoor hebben gegeven aan de oproep om het scheidingsstation alleen te bezoeken wanneer noodzakelijk. "Ondanks dat inwoners soms lang moesten wachten kreeg de GAD ook veel berichten van begrip. Er wordt dan ook niet meer opgeroepen om de scheidingsstations te mijden. De veiligheid en gezondheid van medewerkers en bezoekers, de bereikbaarheid van bedrijven in onze omgeving en de verkeersveiligheid op straat willen we blijven garanderen."

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Brigitte Quadflieg ‘We willen heel graag inspireren’ Natuur en Milieu 9 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Manege Any Dale blij met hun oorspronkelijke ‘oude’ naam ‘Vooral bij het communiceren naar leden of klanten toe was de naam niet eenvoudig’ Bedrijven 8 aug, 13:54
Logo
Afbeelding
Zomerserie Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij Buurtplatform KTV zet zich massaal in om wijken zwerfvuilvrij te krijgen Natuur en Milieu 8 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Topografische kaarten met en zonder geheime plekken Algemeen 7 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret I Natalie Kapteijn ‘We moeten in toekomst creatief zijn met inkomsten en uitgaven’ Mensen 6 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
'Wordt actief en bouw gezonde gewoontes' Biko Blommestein maakt aangepast sporten in het Gooi aantrekkelijk Sport 5 aug, 13:00
Logo
Afbeelding
Zoektocht naar verbinding in een stad die verdubbelt ‘Mijn Muiden’: Nascha Hager uit de Pr. Irenestraat Mensen 5 aug, 08:00
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 16:30
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief