Afbeelding
Foto: Pixabay

GGD: 46 coronadoden in Gooi en Vechtstreek

Coronavirus

NAARDEN - Het aantal inwoners van de Gooi en Vechtstreek, dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, is de afgelopen week toegenomen tot 46. Een week terug stond dit aantal nog op 38. 

Het betreft inwoners uit Blaricum (2), Gooise Meren (8), Hilversum (23), Huizen (8), Laren (1), Wijdemeren (1) en Weesp (2). Van 1 overledene is de woonplaats onbekend.

De gemiddelde leeftijd van de overledenen is 82 jaar (spreiding van 64 tot 96 jaar). De locatie van overlijden betrof dertig keer een verpleeghuis, veertien keer een ziekenhuis en tweemaal de thuissituatie.

In Tergooi zelf zijn bij elkaar opgeteld zestien coronapatiënten overleden. Daarvan komen er twaalf uit deze regio. De twee andere coronapatiënten uit 't Gooi, die in een ziekenhuis overleden, lagen dus ergens anders. Momenteel telt Tergooi 22 coronapatiënten, aldus een woordvoerder. Daarvan liggen er elf op de Intensive Care.

Momenteel is men binnen het ziekenhuis ook weer druk doende met opschalen. Het is namelijk wel weer de bedoeling om andere patiënten, met wie afspraken vanwege corona waren afgezegd, te kunnen ontvangen. Maar voordat dit zover is, moet er intern nog een en ander geregeld worden.

Wél ziet het ziekenhuis weer meer (semi)spoedpatiënten - los van corona dus - binnenkomen. Eerder bleven zij vanwege alle maatregelen van nu massaal weg. De oproep van het ziekenhuis aan deze mensen om vooral wél te komen heeft dus gewerkt.  

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Duobaan Column GNR 4 uur geleden
Afbeelding
Week van de Erfgooier begint weer bijna! Cultureel 5 uur geleden
Afbeelding
Beschoten woning in de Hilversumse Meent drie weken langer dicht Politie 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Tips om te besparen Van vest tot radiatorventilator: kleine aanpassingen om je energierekening omlaag te brengen regio 19 uur geleden
Afbeelding
kwartiermaker Katharina Prause van Samen Sneller Duurzaam wil voedseltransitie versnellen Natuur en Milieu 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
VVD en D66 overrompeld en overdonderd door 'verstandshuwelijk' Linksom of rechtsom. Komt GDP nu via de achterdeur tóch in de coalitie terecht? Of toch niet? Politiek 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Waar zijn toch al die mensen gebleven?’ Personeel niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan? Bedrijven 5 okt, 09:26
Afbeelding
Openingslezing Volksuniversiteit Het Gooi: ‘Het Gooi en de boeren hebben elkaar hard nodig’ Cultureel 5 okt, 09:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief