Foto: Koningskinderen

De Sneeuwkoningin ook 's nachts en in weekend open voor kinderen van ouders met cruciale beroepen

  Coronavirus

NAARDEN - De Sneeuwkoningin in Naarden - een vestiging van Koningskinderen - biedt de komende tijd naast de huidige ‘noodopvang’ ook avond-, nacht- en weekendopvang. 

De gemeente was op zoek naar een locatie om dit te organiseren en Koningskinderen, zegt algemeen directeur Jelmer Kruyt, was bereid om mee te werken. "En de medewerkers waren ook bereid. We slaan handen ineen."

Deze opvang vindt plaats buiten de reguliere openingstijden en is bedoeld voor kinderen van ouders met vitale beroepen, die door hun werk op deze momenten niet voor hun kinderen kunnen zorgen. Net als bij de noodopvang, mogen hier alleen kinderen komen die zelf geen gezondheidsklachten hebben."

Onduidelijk is nog er veel vraag is naar deze opvang. Kruyt zegt dat er plek is voor zes tot tien kinderdagverblijfkinderen (0 tot 4 jaar) en zes bso-kinderen (4 tot 12 jaar). Voor die laatste groep zijn bedden geregeld via NHHotels. 


De opvang is net als de ‘noodopvang’ kosteloos en tevens opengesteld voor ouders die geen klant zijn bij Koningskinderen. "We tonen onze maatschappelijke betrokkenheid", aldus de algemeen directeur. "We verdienen er niks zijn. 

Mocht er meer vraag zijn naar deze opvang dan dat er plek is, zijn er 'andere mogelijkheden', aldus een gemeentecoördinator. Zij wil niet zeggen wat die 'andere mogelijkheden' inhouden. Voor meer informatie: www.konings-kinderen.nl of bel met 035-6910300.


Koningskinderen

Meer berichten