Foto: © Bob Awick

Draaiorgel speelt voor jarige bewoonster De Antonius Hof

  Coronavirus

BUSSUM - Een leuk feestje buiten de deur zat er voor mevrouw De Boer tijdens haar 91ste verjaardag niet in. De bewoonster van De Antonius Hof mag vanwege het coronavirus de deur niet uit. En dus kwam het feestje maar naar haar toe. 

In de vorm van een draaiorgel, om precies te zijn. Zondagmorgen werd de jarige job verrast. Dat had ze te danken aan haar maatje, mantelzorger Henriette Emmelot. "Natuurlijk zorgen we voor bloemen en taart", meldde zij vooraf. "Maar omdat we haar niet echt kunnen bezoeken, wilde ik toch iets bijzonders doen voor haar. Mijn cliënte heeft namelijk helemaal geen familie en ze ligt mij na aan het hart."

De draaiorgel speelde drie kwartier lang muziek. Ook de andere bewoners konden van het initiatief meegenieten. "We zouden anders met elkaar - en mijn man erbij - uit eten gaan. Dat ging dus niet door. En normaal bezoek ik haar twee of drie keer in de week. Maar nu heb ik haar al drie weken niet meer gezien."

Emmelot en De Boer leerden elkaar twee jaar terug kennen en hebben al verschillende uitjes samen achter de rug. Zo bezochten ze al verschillende klassieke concerten en waren er uitjes in bijvoorbeeld Wageningen en Duitsland. "En daar geniet zij volop van", vertelt Emmelot. "Twee weken terug sprak ik haar nog via de WhatsApp en was toen helemaal in tranen. Nu is het gelukkig wat meer ingedaald. Ze ziet ook dat de andere bewoners geen bezoek ontvangen."

Meer berichten