Foto: Pixabay
corona

GGD Gooi en Vechtstreek gaat zorgmedewerkers testen

  Coronavirus

REGIO - GGD Gooi en Vechtstreek gaat zorgmedewerkers testen op COVID-19, het coronavirus. Dit is mogelijk doordat de testcapaciteit sterk wordt uitgebreid in Nederland. Dat maakte minister Hugo de Jonge (VWS) gisteren bekend.

"Half april is het daardoor mogelijk om landelijk 17.500 tests per dag uit te voeren. Momenteel worden er dagelijks ruim 4000 tests uitgevoerd. Zorgmedewerkers en patiënten met klachten buiten het ziekenhuis kunnen voortaan ook worden getest", laat de GGD weten.

Stapsgewijs
De testcapaciteit wordt de komende weken stapsgewijs uitgebreid. GGD Gooi en Vechtstreek treft de nodige voorbereiding om dit mogelijk te maken.

Zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, thuiszorg, jeugdzorg en GGZ kunnen dan worden getest. Ook huisartsen kunnen mensen in risicogroepen met klachten of patiënten met een grote zorgbehoefte testen. 

Werk veilig doen
Minister De Jonge: “Alle mensen die werken in de zorg, of dat nou in het ziekenhuis, in de thuiszorg of in het verpleeghuis is, moeten erop kunnen rekenen dat zij hun werk veilig kunnen doen."

"Dat betekent onder meer dat we al het zorgpersoneel dat in lichamelijk contact komt met patiënten zouden moeten kunnen testen. Voor hun eigen geruststelling en die van hun families. Maar ook ter bescherming van de kwetsbare mensen met wie zij vaak werken.”

Meer berichten