Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Verlenging van coronamaatregelen, scholen en horeca langer dicht

  Coronavirus

NAARDEN - De 'intelligente lockdown', zoals minister-president Mark Rutte het noemt, duurt nog 22 dagen langer. De geldende coronamaatregelen blijven van kracht tot en met dinsdag 28 april. Dat is de boodschap van het kabinet. 

In eerste instantie had het kabinet aangekondigd dat de maatregelen zouden duren tot en met maandag 6 april. Zoals zich al leek aan te kondigen de afgelopen 24 uur is in Den Haag besloten tot een verlenging. Dat is vandaag beklonken in het crisisberaad tussen de betrokken bewindslieden.

Dat betekent eveneens dat de scholen langer gesloten blijven. Dinsdag 28 april valt midden in de meivakantie. Rutte zei vanavond tijdens de persconferentie in de hofstad dat het niet de bedoeling is daarna allerlei plannen te gaan maken. "Na 28 april gaan we echt nog niet helemaal terug naar de oude situatie", sprak de premier. 

De mededeling is ook een klap voor de horeca die voor die tijd hun deuren nog niet mogen opendoen. Tevens blijft het anderhalve meter afstand houden en zoveel mogelijk thuisblijven van kracht.

Of het normale leven na 28 april weer opgepikt kan worden is nog maar de vraag. Of er opnieuw een verlenging nodig is, beziet het kabinet uiterlijk een week voor bovengenoemde datum.

Meer berichten