Dierenasiel Crailo
Dierenasiel Crailo (Foto: Bastiaan Miché)

Crailo helpt dieren én baasjes tijdens coronacrisis

  Coronavirus

HILVERSUM - Voor mensen die vanwege de coronacrisis niet meer de deur uit kunnen om de hond uit te laten - bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn of een vitaal beroep hebben - heeft Dierenasiel Crailo een platform geopend om de dieren tijdelijk op te vangen. 

Nu de Coronacrisis de samenleving steeds verder in zijn greep houdt kunnen huisdieren en hun eigenaren akelig in de knel komen, is de uitleg. Oudere en kwetsbare personen kunnen moeilijker of helemaal niet meer naar buiten met hun hond en vertegenwoordigers van vitale beroepsgroepen hebben nu mogelijk te veel aan hun hoofd om hun huisdier voldoende aandacht te geven. En personen die ziek zijn en/of in quarantaine zitten kunnen letterlijk geen kant op met hun hond of kat.

Daarom opent het dierenasiel een platform voor diegenen die in de problemen komen met hun huisdier. Zij kunnen zich melden en vrijwillige medewerkers gaan dan op zoek naar een passend gastgezin voor een tijdelijke opvang van de dieren. Vervolgens brengt Crailo hulpvrager en aanbieder met elkaar in contact. Via contact@dierenasielcrailo.nl kunnen zowel het gastgezin als de eigenaar van het dier zich aanmelden.

Dieren met speciale behoeften, zoals bijvoorbeeld honden en katten die schuw zijn, en voor wie een gastgezin dus geen optie is, kunnen tijdelijk in het asiel kosteloos worden geplaatst. En wie zonder grote moeilijkheden de coronacrisis doorkomt maar in de (veranderende) thuissituatie de handen ook wel eens vrij wil houden, kan de hond onderbrengen in het pension. Zo lang de situatie voortduurt biedt Dierenasiel Crailo de opvang aan voor het gereduceerde tarief van 7,50 euro per dag.

Meer berichten