Foto: © Bob Awick

Aantal coronapatiënten in Tergooi stijgt naar 23

  Coronavirus

NAARDEN - Het aantal coronapatiënten in Tergooi neemt iedere dag met een paar toe. Inmiddels staat de teller op 23 patiënten. Daarvan liggen er zes op de Intensive Care.

De overige zeventien verblijven op afdelingen waar meerdere coronapatiënten bij elkaar verzorgd worden: de zogenaamde cohort-verpleging. Er zijn vijf besmette medewerkers die in thuisisolatie verblijven.

Maandag werd bekend dat er twee patiënten in het ziekenhuis (in Blaricum) waren overleden. Toen werd gemeld dat deze twee oudere personen niet in deze regio woonden. Nu blijkt dat dit niet juist is. Een van de slachtoffer is een oudere man uit Weesp, meldt het Weesper Nieuws.

Tergooi is in de afgelopen periode overladen met hartverwarmende initiatieven, meldt het ziekenhuis op de eigen website. "We hebben bovendien van diverse kanten beschermingsmiddelen gekregen voor onze verzorgenden. Wij waarderen alle reacties enorm. Hartelijk dank daar voor!"

Start screening patiënten en bezoekers in triage-tenten
Wel gaat er nog altijd een groot aantal snotterige en hoestende mensen het ziekenhuis in. Om verdere besmetting met het corona-virus te voorkomen en in navolging van andere ziekenhuizen zijn er vandaag voor de hoofdingangen van Tergooi in Hilversum en Blaricum tenten geplaatst. In deze zogenoemde triage-tenten moeten patiënten en bezoekers voordat zij het ziekenhuis in komen eerst een aantal vragen beantwoorden voordat zij het ziekenhuis binnen mogen.

Het ziekenhuis roept alle bezoekers en patiënten op om alleen naar het ziekenhuis te komen, zonder begeleiding. Uitzondering zijn kinderen, mensen die niet alleen het polibezoek kunnen afleggen en zwangeren die gaan bevallen. In de triage tent beantwoord iedere patiënt en bezoeker een aantal vragen. Als er geen verdenking is op besmetting met het corona-virus mogen bezoekers en patiënten doorlopen.  Wanneer er wel verdenking is op het corona-virus wordt bezoekers en patiënten gevraagd het bezoek uit te stellen naar een later moment. Als dit niet mogelijk is, krijgen patiënten en bezoekers een chirurgisch masker om op te zetten.

Meer berichten