Comeniuslaan wordt fietsstraat: auto te gast | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Jessica de Jong

Comeniuslaan wordt fietsstraat: auto te gast

  Buurt / wijk

NAARDEN/BUSSUM - De Comeniuslaan rondom de spoorwegovergang wordt aangepast tot een fietsstraat waar auto's alleen te gast komen. Dat heeft de gemeente besloten.

Daarnaast wordt er voor even verderop aan de Cort van der Lindelaan/Koningin Wilhelminalaan onderzoek gedaan naar een opstelstrook voor afslaande auto's naar de Thorbeckelaan. De gemeente neemt daarmee twee wensen over van de buurtbewoners rondom de spoorwegovergangen. De bewoners mochten meerdere keren meepraten over de plannen. 

De Comeniuslaan kan een fietsstraat worden gemaakt omdat de weg (het stuk bij de overweg) geen belangrijke rol speelt rond de verkeersdoorstroming en verder als een hele rustige straat bestempeld wordt. Daarnaast was het aanpassen van de straat tot fietsstraat de meest veilige keuze. Auto's mogen er straks dus nog wel komen, maar mogen alleen langzaam rijden. 

Met de plannen komt de gemeente wensen van buurtbewoners dus tegemoet. Buurtbewoners aan de Comeniuslaan hadden al veel langer de vrees dat hun straat een stuk drukker zou gaan worden na de aanpassingen van de spoorwegovergangen. Door van de straat een fietsstraat te maken is de verwachting dat het verkeer door Naarden en Bussum vooral gebruik zal gaan maken van de overwegen aan de Generaal de la Reijlaan en de Koningin Wilhelminalaan. Dat is ook het meest logisch, de wegen vormen immers de hoofdroute.

Naar de andere twee spoorwegovergangen, aan de Generaal de la Reijlaan/Vlietlaan en de Vlietlaan/Meerweg, wordt nog gekeken. Daar zijn nog geen eenduidige oplossingen voor. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>