Extra streekbus moet vanaf december rijden | NaarderNieuws
Extra
Logo naardernieuws.nl
Foto: Sjoerd Stoop

Extra streekbus moet vanaf december rijden

  Buurt / wijk

GOOISE MEREN - Er moet vanaf december een nieuwe streekbus gaan rijden om de gemeente Gooise Meren een stuk bereikbaarder te maken met het openbaar vervoer. 

De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is al langer een probleem. Vooral Muiden en Muiderberg hebben er veel last van. Sinds het verleggen van de snelweg en daarmee het verplaatsen van het P+R-terrein is het voor Muiders en toeristen die de stad willen bezoeken een stuk lastiger om de stad te bereiken. Dat komt vooral doordat de bushaltes op grotere afstand liggen, er iets minder bussen rijden en de bussen niet meer overal stoppen.

Er werd al vaker gekeken naar oplossingen, maar steeds zonder succes. Zo was er een jaar geleden onder meer een soort pendelbus, maar die werd nauwelijks gebruikt.

Streekvervoerder Connexxion werkt nu aan het starten van een nieuwe buslijn tussen Amsterdam Bijlmer Arena en Laren Singermuseum. Die bus moet onder meer gaan rijden langs P+R Muiden, Muiden, Muiderberg en Naarden, waardoor de bereikbaarheid verbetert van scholen, van attracties in de regio zoals het Muiderslot en van instellingen zoals Naarderheem.

Meer berichten