Afbeelding
Foto's: Koningskinderen

Gooise kinderopvang en DierenPark Amersfoort slaan handen ineen

Bedrijven

GOOISE MEREN - De Gooise kinderopvangorganisatie Koningskinderen, onderdeel van Partou, gaat een intensieve samenwerking aan met DierenPark Amersfoort. De twee partijen spreken van een logische match en menen elkaar perfect aan te vullen.

Koningskinderen en het dierenpark geven aan dat zij educatie en ontwikkeling van kinderen hoog in het vaandel staan. Astrid Wassenaar, algemeen directeur van DierenPark Amersfoort: “Wij willen kinderen graag laten beleven hoe mooi en bijzonder de natuur is. Door de samenwerking met Koningskinderen worden er nog meer kinderen bereikt.” 

Jelmer Kruyt, algemeen directeur van Koningskinderen vult aan: “Net als het dierenpark vinden wij het belangrijk om samen kinderen te enthousiasmeren om zich ervoor in te zetten om de natuur te beschermen, nu bundelen wij onze krachten.”

De samenwerking betekent dat gidsen van DierenPark Amersfoort meerdere keren per jaar de verschillende locaties van de kinderopvangorganisatie bezoeken. Op deze manier willen zij kinderen op een speelse manier kennis laten maken met dieren en de natuur. Spelenderwijs en aan de hand van dierenverhalen komen kinderen van alles te weten. “Voor de oudere kinderen staat een of meerdere keren per jaar een bezoekje aan DierenPark Amersfoort op het programma”, verklapt Kruyt. 

(Tekst gaat verder onder de foto.)


In dit bos vol avontuur ontdekken zij van alles over de natuur. Maar ook aan de medewerkers van Koningskinderen is gedacht, want die mogen kosteloos met hun gezin het dierenpark bezoeken. Nieuwe collega’s die bij Koningskinderen komen werken, staat zelfs een heus ‘VIP arrangement’ te wachten.

Koningskinderen is een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang (BSO) en heeft meerdere vestigingen in de regio ’t Gooi: Bussum, Naarden, Laren, Hilversum, Huizen, Blaricum en Muiden. DierenPark Amersfoort beschouwt zichzelf als dé dierentuin voor kinderen. “Deze samenwerking zorgt ervoor dat er nog meer kinderen zich inzetten voor een mooiere wereld voor mens en dier”, licht Wassenaar tot slot toe.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Hijsen van Mensenrechtenvlag voor Internationale Dag van de Mensenrechten Mensen 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Zes jaar cel geëist voor poging doodslag op ex-vrouw Hilversummer nam heft in eigen handen: ‘Ik was bang dat hij me zou vermoorden’ regio 8 dec, 16:34
Afbeelding
Opbouw Bussum op IJs schiet lekker op Algemeen 8 dec, 16:03
Afbeelding
Woningbrand aan Pater Wijnterlaan 112 8 dec, 15:17
Logo
Afbeelding
Samenwerkingsovereenkomst Boa-deal Gooise Meren, Wijdemeren en Hilversum: rest Gooise gemeenten doet (nu nog) niet mee Politie 8 dec, 11:00
Logo
Afbeelding
Trainer Boateng is trots Bussume voetbalclub BFC moet voor het nieuwe seizoen op zoek naar nieuwe hoofdcoach Sport 8 dec, 09:03
Afbeelding
Sfeervol kerstevent bij Luxury By Nature WoonNieuws 8 dec, 09:00
Afbeelding
Sinterklaas bezoek Tweemaster Algemeen 7 dec, 18:15
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief