Afbeelding
Foto: PR

Kamerlid Rahimi op werkbezoek bij Bussumse kapsalons

Bedrijven

BUSSUM - VVD-kamerlid Hawre Rahimi, woordvoerder mkb, bracht eerder deze week een werkbezoek aan de Bussumse kapsalons Cutting Crew en Coen Saloon. Hij bezocht deze salons op uitnodiging van kappersbranchevereniging ANKO en ging in gesprek met de saloneigenaren over hun ondernemerschap.

De ANKO had het bezoek geïnitieerd om de politicus vanaf de werkvloer te informeren over de uitdagingen waar saloneigenaren anno 2022 tegenaan lopen en waar zij zich zorgen over maken. Veel kappers hebben nauwelijks coronasteun gekregen en kampen nog steeds met de gevolgen daarvan. Deze corona-ellende komt bovenop de al jarenlang alsmaar groeiende regeldruk voor mkb’ers met alle financiële gevolgen.

Knokken voor voortbestaan
Rahimi maakt zich hard voor een sterk mkb in Nederland. “Als ondernemer weet ik hoe hard bedrijven en organisaties moeten knokken voor hun voortbestaan en de werkgelegenheid. Zij zijn een belangrijke motor voor het welzijn van alle mensen in Nederland. Ik wil voor deze ondernemers de juiste voorwaarden creëren.”

Sasja Bosch ontving de politicus in haar salon Cutting Crew aan de Bisonstraat in Bussum. Bosch is tevens bestuurslid bij de ANKO en weet als geen ander wat het ondernemerschap niet alleen van haar, maar ook van haar collega-ondernemers vraagt. “Slechts 25 procent van de geleden coronaschade in de kappersbranche is gecompenseerd door de overheid. Ondernemer zijn en blijven vraagt momenteel het uiterste van ons. Het is een flinke uitdaging om als salon overeind te blijven, je medewerkers fatsoenlijk te belonen en aan alle wet- en regelgeving te voldoen. ”

Trots
Ook Milou en Coen Smit van Coen Saloon aan de Brinklaan in Bussum hebben pittige jaren achter de rug en zitten nog midden in de gevolgen daarvan. Ze maken zich zorgen en vertelden hier open over tegen de politicus. Beiden zijn blij met de oprechte interesse van het Kamerlid dat aandachtig luisterde naar hun verhalen. Rahimi Twitterde na afloop dat hij trots is op de ondernemers en onder de indruk van hun passie voor het vak en hun doorzettingsvermogen om toch overeind te blijven. Hij belooft in de Kamer aan de slag te gaan met hun zorgen over de regeldruklasten en hun ‘pijn uit de coronacrisis’.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Huisartsen uit Gooise Meren strijdbaar op Malieveld Het is vijf voor twaalf voor huisartsen: ‘We willen nu meer tijd voor onze patiënten’ Zorg 5 jul, 15:00
Logo
Afbeelding
Toch gaat driekwart van ANWB-leden zeker op vakantie Nederlandse vakantieganger speelt in op huidige onzekerheden Algemeen 5 jul, 14:00
Afbeelding
Comeniusschool gaat ‘eco’ en wil ‘groene vlag’ behalen Algemeen 5 jul, 12:05
Afbeelding
Juliana Dalton behaalt zesde plaats op NK Algemeen 5 jul, 11:35
Afbeelding
HCAW blijft in spoor Amsterdam en Neptunus Sport 5 jul, 11:01
Logo
Afbeelding
Op stap met boswachters door het Kocherbos Muiderbergers blij dat het Kocherbos nu in handen is van Goois Natuurreservaat (GNR) Natuur en Milieu 5 jul, 09:00
Afbeelding
Ongeval op Brediusweg; auto komt tegen boom tot stilstand 112 4 jul, 19:44
Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:32
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief