Afbeelding
Foto: LOS

Cor Wiersema van boekhandel Los deelt coronacadeautje uit

Bedrijven

BUSSUM - Een groot feest zat er niet in toen Cor Wiersma van boekhandel Los in Bussum zestig jaar werd. Hij doet daarom zijn klanten De jongste van Arnon Grunberg cadeau, óók om ze te bedanken voor hun steun in coronatijden. 

“Ik vier de mijlpalen altijd groots”, vertelt Wiersma. “Dat heb ik ook gedaan toen ik vijftig werd. Nu ik niets kon organiseren, heb ik een plan uitgevoerd dat al langer in mijn achterhoofd zat: dit verhaal van Arnon Grunberg uitgeven. Ik was 12 augustus jarig. Midden in de vakantie dus dan moet je zoiets niet doen. Toen ik ook nog hoorde dat Grunberg deze maand op tv zou zijn met Europeaan in New York dacht ik: doe ik het dan. Nu denkt toch iedereen even: O ja, Grunberg.”

Oerversie

Het is de oerversie van Tirza (oorspronkelijk in 2004 verschenen) en speelt zich af in Bussum. Grunberg is ook zijn favoriete schrijver. “Bovendien kwam de timing goed uit. Onze klanten hebben ons dit jaar super gesteund door te blijven komen en boeken bij ons te bestellen. Als dank geef ik een boekje cadeau aan iedereen die de komende weken bij ons een boek koopt. En wie er gewoon naar vraagt, krijgt er waarschijnlijk ook een. De oplage is 1.500 exemplaren. Over een paar weken zullen die wel op zijn.”

In het aanvankelijke plan dacht Wiersma aan een bibliofiele uitgave. Nu heeft hij samengewerkt met B for Books, die onder meer al sinds 2006 maandelijks een Literair Juweeltje uitgeven. De jongste is ook als een dergelijke uitgave uitgevoerd. “Zij hebben de contacten met Grunberg en de knowhow om een boekje uit te geven. Margot van Engelen heeft er bovendien een heel leuke inleiding bijgeschreven over de verschillen met Tirza.”

Uit de krant