Foto: Ingrid Voet

Gooise Meren verlengt verruiming winkeltijden supermarkten

  Bedrijven

NAARDEN - De supermarkten in de gemeente Gooise Meren mogen de komende tijd op zon- en feestdagen nog langer open blijven. De mogelijkheid om supermarkten op zondag te bevoorraden is niet verlengd.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Tot 1 juli mogen de supermarkten op zon- en feestdagen van 9.00 uur tot 20.00 uur open zijn. In de regeling die voor eind maart van kracht was dat op zon- en feestdagen van 12.00 uur tot 18.00 uur. Eind maart zijn de bestaande openingstijden op andere dagen niet verruimd.

De verruiming was 29 maart jongstleden ingevoerd om het winkelend publiek meer verspreid boodschappen te laten doen. Daardoor wordt het risico op verspreiding van het coronavirus verkleind, was de gedachte. 

Met het oog op de versoepelingen die de laatste weken in de samenleving zijn doorgevoerd, acht het college het vanwege de veiligheid en volksgezondheid, van belang te verruiming te verlengen. "De verwachting is dat het drukker wordt in het openbare leven en ook in de supermarkten", aldus het college in een persverklaring. "Het college is zich ervan bewust dat de verruiming van de winkeltijden op zondag gevoelig is. Het verwacht dat de ondernemers er bij hun bedrijfsvoering rekening mee houden. De mogelijkheid om supermarkten op zondag te bevoorraden is niet verlengd.

Meer berichten