Foto: Bob Awick

Albert Heijn Koekoeklaan mag niet langer open zijn; overige AH-filialen wél

  Bedrijven

BUSSUM - De Albert Heijn aan de Koekoeklaan in Bussum mag tijdens de komende feestdagen niet langer open zijn. Het college van burgemeester en wethouders steunt daarmee de bezwaren van buurtbewoners die veel parkeer- en geluidsoverlast rondom dit filiaal ervaren. 

Achttien omwonenden een bezwaar ingediend tegen de aanvraag van de supermarkt om 's avonds tot 22.00 uur open te zijn.

Vijf andere filialen van Albert Heijn in Gooise Meren zijn met de komende feestdagen wel langer open. Het betreft de filialen aan de Veerstraat en Laarderweg in Bussum, Amersfoortsestraatweg en Marktsraat in Naarden en Pampusweg in Naarden. De verleende ontheffing betreft Goede Vrijdag (10 april), Tweede Paasdag (13 april), Hemelvaartsdag (21 mei) en Tweede Pinksterdag (1 juni). De winkels mogen dan uiterlijk tot 22.00 uur open zijn. Op 4 mei 2020 uiterlijk tot 19.00 uur.

De aanvraag van de super bevatte tevens de vraag voor ontheffing voor Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei). Deze dagen zijn echter in de geldende wet- en regelgeving (Winkeltijdenwet en Verordening winkeltijden Gooise Meren 2017) niet aangemerkt als wettelijke feestdagen. Voor deze dagen gelden dan ook de reguliere openingstijden van winkels op werkdagen van 6.00 uur en 22.00 uur. Hiervan kan op grond van de Winkeltijdenwet niet van worden afgeweken. 

Er was ook ontheffing gevraagd voor Eerste Paasdag (12 april) en Eerste Pinksterdag (31 mei). Deze dagen staan in voornoemde wet- en regelgeving te boek als een zondag. 

Het college heeft besloten de winkeltijden te verruimen op de zondagen van 09.00 uur tot 20.00 uur (en laden en lossen mogelijk te maken van 09.00 uur tot 21.00 uur) vanwege de coronacrisis. Deze maatregelen zijn van kracht tot 1 juni 2020. Voor Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag geldt in 2020 om deze reden een openingstijd tot 20:00 uur. Het collegebesluit is genomen voor alle supermarkten in de gemeente, ook het AH-filiaal aan de Koekoeklaan.

Meer berichten